Parama dėkojame




Sprogimas

Uostamiestyje bus teisiami heroino platintojai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė daugiaepizodinę baudžiamąją bylą dėl narkotinės medžiagos – heroino - platinimo. Dalis operacijų įgyvendinta reaguojant į klaipėdiečių skundus.

Tyrimai dėl narkotikų platinimo Klaipėdos apskrityje buvo pradėti KPONTV ir Klaipėdos rajono policijos komisariate dar 2014 metų pradžioje.

Buvo gauta duomenų, kad uostamiestyje ir Gargžduose narkotines medžiagas platinusius asmenis siejo vienas kvaišalų tiekėjas. Nustačius, kad jis palaikė ryšius su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis, tyrimai buvo sujungti.

Baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta, patraukta 12 asmenų. Įtarimai dėl heroino platinimo ir bendrininkavimo disponuojant narkotikais pareikšti šešiems asmenims. Nustatyta, kad dalį narkotikų įtariamieji įsigydavo Vilniuje, romų tabore.

Dar keturiems asmenims teks atsakyti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Vieno uostamiesčio gyventojo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Dar du ikiteisminiai tyrimai dviejų įtariamųjų atžvilgiu buvo atskirti iš bendros bylos ir jau perduoti teismui.

Du įtariamieji ikiteisminio tyrimo metu buvo sulaikyti su įkalčiais po 2 kartus. Keturiems įtariamiesiems ikiteisminio tyrimo metu buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, du iš jų iki šiol suimti.

Viena uostamiesčio gyventoja laukia bylos nagrinėjimo pataisos namuose. Ji buvo suimta ir pasiųsta laisvės atėmimo bausmei atlikti po to, kai buvo nuteista už vagystę ir pabandė pasislėpti nuo nuosprendžio vykdymo.

Policijos bei prokuratūros pareigūnai nutraukė trijų kvaišalų platinimo „taškų“ veiklą uostamiestyje - Naujakiemio, Debreceno bei Smiltelės gatvėse.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Klaipėdos apskr. VPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode