Parama dėkojame




Sprogimas

Šiaulių regione sulaikyti brakonieriai, žvejoję tinklais

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) pareigūnai Mažeikių ir Pakruojo rajonuose sulaikė brakonierius žvejojusius su tinklais. Konfiskuota viena valtis ir 18 tinklų.

Vakar popietę ŠRAAD Pakruojo rajono agentūra gavo pranešimą, kad Pakruojo rajone, Padubysio kaime žvejojama su tinklais. Netoliese gyvenanti pareigūnė, operatyviai nuvyko į nurodytą vietą ir išties, meldų apsuptoje Daugyvenėsupėje, rado užmestą tinklą. Atvykus dar vienam kolegai, buvo nutarta patykoti tinklą užmetusių brakonierių.

 

 

Apie 20 valandą ant kelio, šalia upės, pasirodė vienas vyras, kuris įdėmiai stebėjo aplinką. Netrukus prie jo prisijungė dar vienas ir abu vyrai patraukė prie tinklo. Vyrams ėmus traukti tinklą, prisistatė ir civiliai apsirengę aplinkosaugininkai. Brakonieriai tinklą metė ir bandė sprukti, o sulaikyti apsimetė, kad į paupį atėjo atsigerti alaus. Deja jų triukas neišdegė. Priremti įrodymų vyrai prisipažino, kad tinklą pastatė ryte apie 8-tą valandą. Patiktinus tinklą, jame žuvies nerasta. Vietos gyventojams A.Š (1974 m.) ir A.G. (1991m.) surašyti protokolai ir už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius (ATPK 87 str. 3d.) gresia baudos nuo 115 iki 289 eurų.

Dar vienas brakonierius žvejojęs su tinklu įkliuvo Mažeikių rajone. ŠRAAD Mažeikių rajono agentūros darbuotojai penktadienio vakarą surengė „Žuvų išteklių apsaugos“ reidą. Prie Tulniškių tvenkinio buvo sulaikytas žvejys, kuris žvejojo neturėdamas bilieto. Jam rašant protokolą, aplinkosaugininkas pastebėjo, kad netoliese, melduose tyvuliuoja valtis. Valtyje sėdėjęs vyras statė tinklus. Aplinkosaugininkų sulaikytas V.J (1952 m.) neigė statęs tinklus ir nuo aplinkosaugininkų paspruko.

Į įvykio vietą buvo iškvieti policijos pareigūnai. Jie padėjo nustatyti pažeidėją. Pareigūnai apsilankė vyro sodyboje. Beieškant šeimininko buvo apžiūrėtas ūkinis pastatas, kur pareigūnai rado dar 16 statomų tinklų. Netrukus pasirodė ir pats šeimininkas, kuris išplūdo aplinkosaugininkus ir galiausiai prisipažino žvejojęs su tinklu. Vyrui surašytas protokolas (ATPK 87 str. 3d.) ir taip pat gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų. 17 tinklų ir medinė valtis konfiskuota.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode