Sprogimas

Uostamiestyje bus teisiami kvaišalų platintojai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis baigė du ikiteisminius tyrimus dėl kvaišalų platinimo dideliais kiekiais.

Tyrėjai nustatė, kad anksčiau teisti klaipėdiečiai uostamiestyje platino narkotikus bei naujas psichoaktyvias medžiagas. Įtariamieji sulaikyti su įkalčiais – pas juos aptikta amfetamino, kanapių bei naujų psichoaktyvių medžiagų ir jų mišinių.

KPONTV pareigūnai atliko kratą pas vieną kaltinamąjį Taikos pr. esančiame daugiabutyje. Kratos metu rastas ir paimtas psichotropinių medžiagų – etilono ir pentedrono - mišinys, neteisėtai laikytas šaunamasis ginklas su 8 šoviniais bei narkotinių medžiagų – kanapių. Naujų psichoaktyvių medžiagų ir kanapių pas sulaikytąjį rasta ir asmens apžiūros metu.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis baudžiamojon atsakomybėn patraukti keturi asmenys, du iš jų neteisėtai disponavo narkotikais, turėdami tikslą juos platinti.

Vienam kvaišalų platintojui pateiktas kaltinimas dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti dideliais kiekiais.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamieji buvo uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas nuolat registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

Spėjama, kad šie narkotikų platinimu kaltinami asmenys yra įvykdę ir daugiau nusikaltimų. Įtariama, kad 2014 m. lapkričio mėn. jie su bendrininkais pasisavino vienos Palangos miesto gyventojos banko sąskaitoje buvusius pinigus. 1993 metais gimęs vaikinas taip pat kaltinamas 2015 m. Klaipėdoje įvykdžius plėšimą bei vagystes ir apgaudinėjus gyventojus.

            Be to, 2011 m. balandžio mėn. Vokietijos muitinės pareigūnai sustabdė automobilį, kuriuo Lietuvos Respublikos link važiavo 1990 m. gimęs uostamiesčio gyventojas. Transporto priemonės apžiūros metu rasta ir paimta apie 2 kg narkotinės medžiagos – heroino.

Nustatyta, kad sulaikytasis ir jo bendrininkai, gavę duomenų, kad Nyderlandų Karalystėje buvę asmenys ieškojo kurjerių, galėjusių nugabenti labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – heroino - iš Olandijos į Maltą, apgavo užsieniečius narkotikų pardavėjus ir jų kvaišalus pasisavino.

Klaipėdietis Vokietijoje buvo nuteistas 4 metų laisvės atėmimo bausme. Atlikęs bausmę, jis buvo perduotas Lietuvai.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.

Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos grupė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode