Sprogimas

Klaipėdos apskrities pareigūnai operatyviai sulaikė plėšiką – nevykėlį

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai mažiau nei per parą sulaikė ginkluotą įtariamąjį, pasikėsinusį įvykdyti didelės vertės turto pagrobimą.

   Įžūlus nusikaltimas įvykdytas pirmadienį (2015-12-21) popiet. Apie 12.55 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs 1984 metais gimęs Telšių rajono gyventojas pranešė, kad Rietavo sav., Tverų miestelyje, jį ir jo pažįstamą užpuolė ir iš medžioklinio šautuvo apšaudė jiems susitikimą paskyręs vaikinas.

  Nukentėjusieji verčiasi galvijų supirkimu, tad turėjo apie 10 000 Eur grynaisiais. Apie 12.45 val. Tverų miestelyje jie susitiko su tariamu galvijų pardavėju, kuris liepė važiuoti į mišką, esantį ties Lopaičių piliakalniu.

  Miške kaukėtas užpuolikas nukreipė į atvykusius pirkėjus nupjautavamzdį ir pareikalavo atiduoti pinigus. Nukentėjusieji automobiliu spruko iš pasalos, tačiau įtariamasis paleido į juos šūvį. Užpuolimo metu buvo apgadinta transporto priemonė, tačiau žmonės nenukentėjo.

Klaipėdos apskrities VPK viršininko sprendimu Klaipėdos apskrityje buvo pradėtas vykdyti planas „Sulaikymas“. Ginkluoto įtariamojo paieškoje dalyvavo gausios Klaipėdos apskrities VPK pajėgos. Atitinkamas teritorijas blokavo Rietavo ir Plungės rajono PK pareigūnai.

Be to, buvo sudaryta Klaipėdos apskrities VPK struktūrinių padalinių tyrimo grupė, kuriai vadovavo KPONTV. Įtariamojo sulaikymui buvo pasitelkti Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

 Teisėsaugininkai ieškojo įtariamojo visą naktį ir sulaikė jį Telšių r., Baginų k., apie 10.00 val. Pas sulaikytąjį aptiktas užpuolimo metu panaudotas ginklas, šoviniai, kaukė, aukoms skirtos surišimo priemonės bei kiti įkalčiai.

 Sulaikytajam pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą didelės vertės svetimo turto pagrobimą. Trečiadienį (2015-12-23) Klaipėdos miesto apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo įtariamajam.

 22 metų amžiaus įtariamasis 7 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą bei kūno sužalojimą. Jis neturėjo leidimo disponuoti šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis.

  Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

  Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už pasikėsinimą pagrobti didelės vertės svetimą turtą panaudojant šaunamąjį ginklą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 10 metų.

 Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos grupė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode