Sprogimas

Bus teisiama kaunietė kosmetologė, be licencijos dariusi grožio injekcijas

 Jauna kosmetologijos specialistė bus teisiama dėl hialiurono rūgšties injekcijų leidimo klientams neturint tam licencijos.

Kaip penktadienį pranešė tyrimą atlikusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), kosmetologė savo klientams dviejuose Kauno grožio salonuose leisdavo vadinamąsias grožio injekcijas veidui – hialurono rūgšties užpildus.

Per beveik trejus metus iš užpildais prekiaujančios bendrovės kaltinamoji, įtariama, įsigijo 792 dėžutes su hialurono rūgštimi užpildytais švirkštais, iš viso 1563 švirkštus. Pareigūnai suskaičiavo, kad pirkinių suma galėjo siekti per 134 tūkst. eurų. Vienos procedūros kaina svyruodavo nuo 140 iki 200 eurų.

Pasak FNTT, nors neturėjo galiojančios licencijos užsiimti intervencinėmis paslaugomis, kurias gali atlikti tik gydytojai, mergina klientams injekcijas leisdavo į lūpas, koregavo kitas veido sritis, taip pat naudojosi ir mechaniniu aparatu beadatinėms hialurono procedūroms, teikė kitokias paslaugas, kurioms naudojamas hialuronas. 

Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po bendro FNTT Kauno apygardos valdybos ir Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos patikrinimo.

Už vertimąsi neteisėta profesine veikla stambiu mastu, neturint tam licencijos, kaltinamajai gresianti griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų. Taip pat galimas už intervencines procedūras gautų pajamų ir priemonių konfiskavimas.

STT nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode