Sprogimas

88 metų senolė nuo žūties ugnyje išgelbėjo du kaimynus

kaimynus88 metų Ignalinos rajono gyventoja Leonora Umbražiūnienė nuo žūties ugnyje išgelbėjo du savo kaimynus.

Joninių naktį Ignalinos rajono Lazinkų kaime esančiame gyvenamajame name kilo gaisras.

Močiutė apie 1 val. nakties pabudo nuo keistų garsų už lango. Pašokusi iš lovos pamatė, jog dega kaimyno namas.

Išgąstis buvo toks didelis, kad net pamiršo skubiosios pagalbos tarnybų telefono numerį, rinko 110 vietoj 112, rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime.

Senolė prisiminė, jog turi užsirašiusi Tverečiaus pasienio užkardos telefono numerį – kaimo žmonės dažnai kreipiasi į pasieniečius pagalbos, nes gyvena šalia sienos su Baltarusija, o pasieniečiai dažnai lankosi kaime. Moteris jiems paskambino ir pranešė, jog dega kaimynų namas, o viduje galbūt yra žmonių.

Pasieniečiai tuoj pat apie gaisrą pranešė skubiosios pagalbos tarnyboms ir išskubėjo į nurodytą kaimą. Jiems atvykus, degė jau pusė namo.

Smarkiai belsdami į langus, jie prižadino kietai miegančius šeimininkus. Pro duris išeiti jau nebebuvo galima, žmonės buvo ištraukti pro langą. Atvykę ugniagesiai užgesino namą ir pradėjusį degti šalia stovintį ūkinį pastatą.

L. Umbražiūnienė savo poelgio visai nesureikšmina.

„Visi mano vietoje taip pasielgtų“, – sakė ji.

Ignalinos rajono meras ketina asmeniškai padėkoti šiai moteriai, o ugniagesiai jai įrengė autonominį dūmų detektorių ir matomoje vietoje priklijavo skubios pagalbos iškvietimo numerį, kad kitą kartą prireikus pagalbos lengvai galėtų jį prisiminti.

vtpsi.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode