Sprogimas

Skaitymo iššūkio dalyviai per vasarą perskaitė daugiau kaip 100 tūkst. knygų

knguSkaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ metu buvo perskaityta daugiau nei 100 tūkst. knygų. Šių metų akcijos šūkis skelbė: „Knyga – vasaros desertas!“.

Akcijos „Vasara su knyga“ populiarumas auga kasmet: šią vasarą perskaityta beveik 10 tūkst. daugiau knygų nei pernai. Iš viso iššūkį įveikė beveik 18 tūkst. gyventojų.

Iš penkių pasiūlytų užduočių didžiausio dalyvių susidomėjimo sulaukė užduotis perskaityti detektyvinę knygą. Geriausiai dalyvių įvertintų knygų topo viršūnėje atsidūrė Audronės Macijauskienės knyga „Kur vienaragis dabar?“, o populiarumu buvo nepralenkiamas J. K. Rowling bestseleris „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“.

Daugiausiai knygų perskaitė Kauno regiono gyventojai, nedaug atsiliko Klaipėdos ir Vilniaus apskričių gyventojai. Biblioteka rekordininke, pasiekusia geriausių rezultatų visoje Lietuvoje, tapo Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka – čia iššūkyje dalyvavo net 973 rajono gyventojai.

„Vasara su knyga“ – jau šeštą kartą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų bei Lietuvos aklųjų bibliotekos kartu su Kultūros ministerija rengiama skaitymo skatinimo akcija. Ji prisijungė ir prie Lietuvos viešųjų bibliotekų iniciatyvos „Biblioteka visiems“ siekdama, kad skaitymo iššūkis įtrauktų kuo įvairesnes, net ir atskirtį patiriančias socialines grupes.

Šiemet iššūkio rengėjai itin daug dėmesio skyrė įtraukti skirtingas socialines grupes. Akcijos rubrika „Skaitymas man iššūkis“ kvietė registruotis regos sutrikimų, disleksiją, autizmo spektro sutrikimų ar judėjimo negalią turinčius skaitytojus. Specialių skaitymo poreikių turintiems asmenims buvo suteikta prieiga prie akcijos draugės virtualios bibliotekos ELVIS garsinių knygų, negalintiems judėti – bibliotekos siūlė pristatyti knygas į namus.

Organizatorių nuotrauka
Kultūros ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode