Sprogimas

Dokumentinį filmo, pristatančio Lietuvos universitetų inovacijas, premjera

premjeraLapkričio 19 d. 19.30 val. Lietuvos televizija rodys dokumentinį filmą „Ateities istorija. Lietuva“.  Filme pristatomi valstybiniai Lietuvos universitetai ir 16 mokslinių išradimų. Net 6 iš jų pasaulinio lygio. Pvz., tai ir Vilniaus universiteto prof. Virginijaus Šikšnio ir Gyvybės mokslų centro mokslininkų sukurtos garsiosios „genų žirklės“, kurios gali „iškarpyti“ paveldimas ligas, Kauno technologijos universiteto prof. Vytauto Getaučio ir mokslininkų grupės pasiektas saulės elementų efektyvumo pasaulio rekordas bei Mykolo Romerio universiteto genetiko prof. Danieliaus Serapino išrastas „gyvybės eliksyras“.

Lietuva didžiuojasi kol kas pirmąja pasaulyje mobiliąja balso skenavimo programėle, kurią sukūrė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto prof. Virgilijus Ulozas. O Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ir Mykolo Romerio universiteto mokslininkai drauge su Lietuvos kariuomene bei kitais partneriais kuria analogų pasaulyje neturintį lietuvišką įrankį NAAS, skirtą informacinių grėsmių prevencijai. Lietuvos sporto universiteto mokslininkai ne tik įrengė vienintelę Baltijos šalyse inovatyvią mobiliąją sporto mokslo laboratoriją, bet ir pirmieji pasaulyje sugebėjo pritaikyti ir paaiškinti didelio sportinio krūvio įtaką ištvermei ugdyti. Ir tai tik nedidelė dalis Lietuvos universitetų mokslininkų išradimų, su kuriais kviečiame susipažinti filme „Ateities istorija. Lietuva“.

Filmą kūrė „Kūrybinis avangardas“ (prodiuseris Arnas Vosylius, režisierė Giedrė Genevičiūtė ir kt.), bendradarbiaudami su Lietuvos universitetais ir Lietuvos universitetų rektorių konferencija. Tai filmas, užbaigiantis Lietuvos universitetų metų renginius.

Kviečiame žiūrėti!

Filmo anonsas

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode