Parama dėkojame




Sprogimas

„Atliekų kultūros“ egzamine žinias pasitikrino daugiau nei 8 tūkst. gyventojų

atlieBalandžio 28 d. jau trečiąjį kartą Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) iniciatyva buvo surengtas „Atliekų kultūros“ egzaminas, kuriame savo jėgas išbandė ir žinias apie atliekų prevenciją, tvarkymą, rūšiavimą ir jų perdirbimą pasitikrino 8163 Lietuvos gyventojai.

Įspūdingas dalyvių skaičius rodo, kad gyventojų sąmoningumas ir domėjimasis mus supančia aplinka auga, tačiau dar labiau džiugina rezultatai – šiais metais į visus klausimus teisingai pavyko atsakyti net 65 dalyviams.

Didžiausią aktyvumą šių metų „Atliekų kultūros“ egzamine parodė Vilniaus savivaldybės gyventojai, tačiau prie nuotoliniu būdu vykusio egzamino jungėsi gyventojai iš visos Lietuvos, neaplenkiant ne tik didžiųjų šalies miestų, bet ir mažų miestelių bei kaimo gyvenviečių. 

„Atliekų kultūros“ egzaminą šiais metais laikė net 390 Lietuvos ugdymo įstaigų moksleiviai.

Aktyviausia ugdymo įstaiga „Atliekų kultūros“ egzamine šiais metais tapo Kauno Veršvų gimnazija. 

Šiais metais vykusio egzamino klausimai buvo parengti trims skirtingoms amžiaus grupėms: 1-4 klasių moksleiviams, 5-10 klasių moksleiviams bei 11 klasių moksleiviams ir vyresniems dalyviams. 

Jauniausi egzamino dalyviai su parengtais klausimais susitvarkė puikiai ir stebino savo žiniomis atliekų rūšiavimo bei atsakingo vartojimo srityje. Vis tik vienas klausimas daliai jaunųjų dalyvių pakišo koją: ne visi žinojo, kad pačiu nepriimtiniausiu atliekų tvarkymo būdu laikomas jų šalinimas sąvartyne, nes ten patekusios atliekos nebepanaudojamos pakartotinai. 

Vyriausių egzamino dalyvių laukė dar didesni iššūkiai. Šioje grupėje savo žinias tikrinosi ne tik 11-12 klasinių mokiniai bei studentai, bet ir mokytojai, taip pat prie egzamino prisijungę visi kiti dalyviai. 

Daugiausiai galvas pasukti juos privertė klausimas, kokios rūšies šiukšlėmis 2021 m. buvo papildytas Europos jūrų pakrantes teršiančių šiukšlių sąrašas. Teisingas atsakymas – vienkartinėmis medicininėmis kaukėmis ir pirštinėmis.

Tuos, kurie į egzaminą laiku nesuspėjo, savo žinias kviečiame pasitikrinti dabar. Adresu https://egzaminas.atliekukultura.lt/archyvas/ rasite visus šių metų „Atliekų kultūros“ klausimus.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija. Projekto partneriai – šalies regioniniai atliekų tvarkymo centrai: Utenos RATC, Panevėžio RATC, Klaipėdos RATC, Kauno RATC, Tauragės RATC, Šiaulių RATC.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode