Sprogimas

Atnaujinama įvažiavimo į Neringą sistema

 

Siekdama užtikrinti aukščiausią paslaugų kokybę, Neringos savivaldybė inicijavo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą sistemos atnaujinimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Didžiausi pokyčiai palies Nidos kontrolės postą, kuris pasitinka svečius, atvykstančius iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities. Iki šiol Nidos pasienio posto teritorijoje buvęs kontrolės postas iškeltas į naują vietą.

Be to, nuo šių metų šį ir Alksnynės kontrolės postą apjungs vieninga rinkliavos už įvažiavimą į Neringą sistema, nuskaitanti įvažiuojančio automobilio numerius bei leidžianti rinkliavą sumokėti internetu.

Alksnynės kontrolės poste tokia sistema įdiegta dar 2014-ųjų metų vasarą. Neringos savivaldybei inicijavus sistemos atnaujinimą, tokios pat galimybės bus sudarytos ir Nidos kontrolės poste.

Modernizuojant sistemą atnaujinama kontrolės postų programinė įranga, užtvarai. Nuo šio rudens sistema fiksuos ir iš kurorto išvykstančias transporto priemones, keisis ir internetinė svetainė, kurioje bus galima įsigyti leidimą įvažiuoti į Neringą.

Tradicinės mokėjimo galimybės išlieka – leidimai  įvažiuoti į Neringą, kaip ir iki šiol, bus parduodami postų namelių viduje (mokant grynaisiais pinigais ar kreditinėmis kortelėmis).

Atnaujinant sistemą dėmesys skiriamas ir paprastesnių procedūrų diegimui. Neringos savivaldybė siekia supaprastinti tvarką, suteikiančią galimybę gauti lengvatą už įvažiavimą į Neringą asmenims, grįžtantiems iš apsilankymo Lietuvos jūrų muziejuje. Stengiamasi, kad dėl diegiamų naujovių šiuo metu galiojanti tvarka kurorto svečiams ateityje butų patogesnė. 

Diegiant, derinant bei testuojant programinę įrangą, kitą savaitę galimi Nidos ir Alksnynės kontrolės postų veiklos sutrikimai. Neringos savivaldybė atsiprašo kurorto gyventojų ir svečių dėl galimų nesklandumų ir dėkoja už supratingumą. 

Neringos savivaldybės vietinės rinkliavos surinkimo paslaugos sutartis pasirašyta su UAB „Stova“, laimėjusia viešųjų pirkimų konkursą šiai paslaugai teikti.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode