Sprogimas

Nutraukta buvusį „ Mažeikių vandenų“ vadovą papirkusio D. Matiuko byla

 

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį nutraukė baudžiamąją bylą „Mažeikių vandenų“ buvusio direktoriaus papirkimu kaltintam maisto produktų gamybos bendrovės direktoriui  Dariui Matiukui.  

Teismas konstatavo, jog padaryta nusikalstama veika yra įrodyta byloje surinkta medžiaga, taip pat yra ir lengvinanti aplinkybė – vyras visiškai pripažino savo kaltę, gailisi padaręs šią nusikalstamą veika, padarytą žalą atlygino dar ikiteisminio tyrimo metu.

Teismas mažeikiškį D. Matiuką atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamąją bylą jam nutraukė, BNS pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Vyras perduotas laiduotojos sutuoktinės atsakomybėn.

Kita bylos kaltinamoji, buvusi „Mažeikių vandenų“ vyriausioji finansininkė  Birutė Jokubauskienė buvo kaltinama apgaulingu apskaitos tvarkymu, padėjimu kyšininkauti. Moteris savo kaltę  pripažino iš dalies.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2017 metų spalį Mažeikiuose, jis išaiškintas naudojant kriminalinės žvalgybos priemones.

D. Matiukas pagal telefoninį susitarimą atvyko pas tuometinį „Mažeikių vandenų“ vadovą Vytautą Mažeikį. Pastarojo kabinete buvo susitarta, jog D. Matiukas perduos kyšį V. Mažeikiui  už tai, kad būtų panaikinta D. Matiuko vadovaujamai bendrovei išrašyta sąskaita faktūra dėl beveik 8 tūkst. eurų už nuotekų užterštumo viršijimą.

Netrukus V. Mažeikis svečiui pasiūlė išeiti į lauką parūkyti. Čia D. Matiukas ir perdavė jam vokelį su 2 tūkst. eurų.

Maždaug po savaitės V. Mažeikis savo pavaldinei, tuometinei bendrovės vyriausiajai finansininkei B. Jokubauskienei perdavė dalį iš D. Matiuko gauto kyšio – 1 tūkst. eurų. Moteriai buvo nurodyta panaikinti minėtą  išrašytą sąskaitą faktūrą.

B. Jokubauskienę teismas pripažino kalta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir skyrė jai 4142 eurų baudą. Ją privaloma sumokėti per 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Dėl padėjimo kyšininkauti teismas B. Jokubauskienė išteisinta, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių – nenustatytas susitarimo tarp V. Mažeikio ir jo pavaldinės dėl kyšio iki to momento, kai D. Matiukas perdavė 2 tūkst. eurų kyšį.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.     

Buvęs „Mažeikių vandenų“ vadovas V. Mažeikis taip pat buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, kaltės jis neneigė. Jo byla buvo išskirta. Pernai rugpjūtį Šiaulių apygardos teismas V. Mažeikį už kyšininkavimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą pripažino kaltu ir skyrė daugiau nei 5 tūkst. eurų baudą.

Autorė: Ingrida Steniulienė

Vilnius, balandžio 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode