Sprogimas

Mažeikių rajono savivaldybė – viena iš 12 savivaldybių, kuriose atliekamas Valstybės kontrolės auditas

Savivaldybėje lankėsi Valstybės kontrolės valstybinės auditorės, atliekančios asmenų su negalia socialinės integracijos veiklos auditą. Jos pristatė pirmą kartą Lietuvoje atliekamo audito tikslą, subjektą, tikslinę grupę, papasakojo, kas bus tikrinama. Auditorės sakė, jog Savivaldybė reikiamą informaciją jau pateikė, dabar jos nori pasikalbėti, jei reikės, gauti papildomų duomenų.

Auditorės Ramunė Marcikonytė ir Živilė Balaševičienė papasakojo, jog kontrolės subjektas – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, jos pavaldžios įmonės: Užimtumo tarnyba, Neįgaliųjų reikalų departamentas, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba, kitos ministerijos, susijusios su asmenų, turinčių negalią, integracija, dalyvavimu visuomenės gyvenime. Atrinkta 12 savivaldybių, tarp jų – ir Mažeikių.

Audito tikslas – įvertinti, ar asmenims su negalia sudarytos galimybės savarankiškai gyventi, visapusiškai dalyvauti visuomenės gyvenime ir integruotis į darbo rinką. Tikslinė grupė – darbingo amžiaus asmenys su negalia. Audituojamas laikotarpis – 2017–2019 m. Tikrinama, ar asmenys, turintieji negalią, gali gauti socialines paslaugas, įgalinančias galimybes gyventi savarankiškai, taip pat aplinkos pritaikymas ir užimtumas.

Audito pabaiga – 2020 m. gegužės 27 d. Rekomendacijos bus teikiamos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Savivaldybės informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode