Sprogimas

Šiaulių ligoninė dalį pacientų iškėlė į Joniškį, kad turėtų vietos sergantiems COVID-19

Respublikinė Šiaulių ligoninė dalį pacientų iškelia į Joniškio ligoninę, kad padarytų papildomų vietų infekuotiesiems koronavirusu, pranešė ligoninės vadovas.

„Mes toliau rengiamės galimam scenarijui, jeigu daugėtų vidutinio sunkumo pacientų, kuriems reikalingas deguonis. Nuo praėjusio penktadienio pradėjome reorganizuoti Chirurgijos kliniką. Dalis klinikos pacientų, kurie buvo po operacijų, perkelti į Joniškio ligoninę, taip atlaisvinant patalpas chirurginiame korpuse“, – pirmadienį per nuotolinę spaudos konferenciją Šiauliuose sakė Remigijus Mažeika.

Anot jo, taip pat kuriamos sąlygos, kad naujai atvykstantys koronavirusu užsikrėtę asmenys atskiriami nuo seniau gydomų pacientų.

„Taip grupuosime pacientus, kad naujai patekusieji būtų izoliuotai guldomi į atskirus fligelius, jog neturėtų kontakto su seniau paguldytaisiais“, – teigė ligoninės vadovas.

Jo duomenimis, šiuo metu Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gydoma dešimt pacientų su COVID-19.

„Visų būklė yra patenkinama. Gydomi dėl įvairių somatinių susirgimų, plius jie infekuoti COVID-19. Vieną pacientą turime reanimacijoje. Tam pacientui nereikalinga intubacija, bet jis yra sunkesnės būklės“, – sakė R. Mažeika.

Respublikinė Šiaulių ligoninė – viena iš penkių šalies ligoninių, kur gydomi vidutinio sunkumo ir sunkia COVID-19 infekcijos forma sergantys pacientai.

Autorė Jūratė Skėrytė

Vilnius, kovo 30 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode