Sprogimas

Mažeikių rajono savivaldybės įvaizdžio kūrimo komisija tarėsi dėl miesto papuošimo

Vakar, birželio 29 d., Mažeikių rajono savivaldybės įvaizdžio kūrimo darbo grupės komisija vėl tarėsi, kaip papuošti miestą, kokį jo įvaizdį sukurti, kad jis būtų patrauklus ir jo gyventojams, ir svečiams.

 

Kalbėta apie šv. Jurgio, Lietuvos globėjo, skulptūros sukūrimą ir pastatymą – idėjai pritarta, svarstytos galimybės. Šv. Jurgis lietuvių mene vaizduojamas jojantis ant žirgo ir rankoje laikantis ietį, kuria duria į po kojomis besirangantį slibiną – blogio ženklą.

Taip pat diskutuota dėl medelių mieste sodinimo ir išsaugojimo. Tokį norą išreiškė Mažeikių verslininkų asociacija. Aptartos vietos, kur galėtų būti sodinami medeliai, kaip juos prižiūrėti, saugoti.

Metai tik įpusėjo, tačiau Įvaizdžio kūrimo darbo grupės komisijos nariai jau galvoja, kaip papuošti miestą Kalėdoms. Sulaukta įvairių pasiūlymų, idėjų, minčių. Visa tai bus apibendrinta ir sudėta į miesto puošimo projektą.

Iš miesto istorijos

Mažeikių savivaldybėje yra 3 miestai – Mažeikiai, Seda, Viekšniai, ir 5 miesteliai – Laižuva, Leckava, Pikeliai, Tirkšliai, Židikai. 1919–1950 m. Mažeikiai buvo apskrities centras, vėliau tapo rajono centru. 

Mažeikių rajono įvaizdis apskrityje ir Lietuvoje išimtinai susijęs su viena didžiausių Lietuvos ir Rytų Europos bendrovių AB „Orlen Lietuva“, įsikūrusia Mažeikių pašonėje, Juodeikių kaime. Ši vienintelė Baltijos šalyse naftos perdirbimo įmonė svarbi visai Lietuvai ir kaimyninėms šalims tiek ekonomine, tiek strategine prasme. Tačiau rajono savivaldybė garsėja ne tik naftos perdirbimu, bet ir  kitais verslais. 

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode