Parama dėkojame




Sprogimas

Apdovanoti geriausi 2015 metų Vilniaus sportininkai

Vilniaus rotušėje  apdovanoti  geriausi praėjusių metų  sostinės sportininkai – pasaulio ir Europos čempionai, prizininkai, sporto renginių organizatoriai, neįgalieji ir karjerą jau baigę sportininkai, jaunimas. Vilniaus meras Remigijus Šimašius bei jo pavaduotojas Linas Kvedaravičius visų vilniečių vardu padėkojo kiekvienam sostinę garsinančiam sportininkui bei apdovanojo atminimo prizais.



„Gera pradėti metus nuo apdovanojimų ir matyti miesto širdyje susibūrusią didžiulę sporto šeimą – komandas, veteranus, sportininkus su negalia, gabų jaunimą ir jų trenerius, legendas, didžiausius miesto sporto renginius suburiančius organizatorius.  Jūsų visų pastangų, ryžto ir atkaklumo dėka Vilnius sporto žemėlapyje sugeba nuolat būti tarp lyderių“, – linkėdamas visiems džiaugtis sportu sakė meras R. Šimašius.

Metų sportininke vilniečiai išrinko Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionato pirmos vietos laimėtoją, 2016 m. Rio de Žaneire vyksiančių vasaros olimpinių žaidynių kelialapio savininkę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę. Dėkodamas už įvertinimą, penkiakovininkė Laura palinkėjo kolegoms dar skambesnių ir dar svarbesnių pasiekimų šiais metais.

Geriausio metų sportininko vardas atiteko irkluotojui Mindaugui Griškoniui, 2015-aisiais pasaulio čempionate pelniusiam bronzos medalį vienviečių varžybose. Mindaugas taip pat yra ir 2009, 2011 ir 2012 metų Europos čempionas, kuriam jau žadama sėkmė olimpinėse žaidynėse. Rio de Žaneire. Žinia apie laimėtą geriausio metų sportininko vardą Mindaugą Griškonį pasieks besitreniruojantį slidinėjimo stovykloje užsienyje, apdovanojimai perduoti jo treneriui Robertui Tamulevičiui.

Renginyje pasidžiaugta, kad sportuojantys vilniečiai yra atviri naujovėms ir irklentės populiarios jau ne tik Australijoje ar Havajuose – 2015 m. metų iniciatyva Vilniuje tapo irklenčių sportas. Pasidžiaugti šio sporto sėkme į sceną pakviestas jo iniciatorius Lietuvoje Gintas Lapėnas padėkojo savo žmonai, kad nupirko irklentę.

Praėjusių metų atradimas – kanojininkas Henrikas Žustautas, 2015 metais perrašęs šios sporto šakos favoritų sąrašą. Henrikas Žustautas tapo pasaulio čempionato 5 vietos, Europos žaidynių 1 vietos laimėtojas ir olimpinio kelialapio savininkas. Simboliška, kad metų atradimą sveikino būtent metų sporto legenda šiemet išrinktas sportininkas.

O metų sporto legenda už viso gyvenimo sporto laimėjimus ir Vilniaus vardo garsinimą pasaulyje tapo Vladas Česiūnas. 4 kartus pasaulio čempionas, prieš 43 metus Miuncheno olimpinėse žaidynėse iškovojęs auksą, kanojininkas Vladas Česiūnas metų atradimui Henrikui Žustautui palinkėjo palankaus vėjo.

Išrinkta ir sportiškiausia mokykla sostinėje – ja tapo Vilniaus Simono Daukanto gimnazija, kurios moksleiviai visus metus labai aktyviai ir sėkmingai dalyvavo įvairiose sporto varžybose, pelnė prizus ir iškovojo nugalėtojų vardus. 

2015 metų geriausiu treneriu išrinktas Londono olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės čempionės ir Rio olimpinių žaidynių dalyvės Lauros Asadauskaitės treneris – Jevgenij Kliosov.

Pagerbti ir metų veteranai – Vilniaus sporto klubas „Statyba“ – 2015 m. užėmęs pirmąją vietą Nicoje vykusiose Europos sporto meistrų žaidynėse virš 65 metų amžiaus grupės vyrų krepšinio varžybose. 

Geriausiu metų ne olimpinių sporto šakų sportininku, dar vadinamu valios čempionu, išrinktas 2015 m. greitųjų šaškių pasaulio čempionas Arūnas Norvaišas, kuris tais pačiais metais Pasaulio paprastųjų šaškių žaibo čempionate užėmė 18 vietą. 

Už pelnytus pasiekimus apdovanotas metų sportininkas su negalia – Osvaldas Bareikis, 2015 m. pabaigoje Europos dziudo čempionate Portugalijoje užėmęs 5-ąją vietą, taip pat dalyvavęs IBSA pasaulio žaidynių dziudo imtynių turnyre, kuris savo valios stiprybe gali būti pavyzdžiu kiekvienam.
Geriausiu praėjusių metų sporto renginiu pripažintas bėgimas „WE RUN VILNIUS“, kuris tapo neatsiejama sportuojančio Vilniaus dalimi, užaugo iki tarptautinio  renginio ir  tūkstančiams bėgikų paliko pačius geriausius įspūdžius.

Metų komandos titulą pelnė irkluotojų Rolando Maščinsko ir Sauliaus Ritterio komanda, Pasaulio irklavimo čempionato 2 vietos ir  Europos čempionato 5 vietos laimėtoja, besiruošianti dalyvauti ir nustebinti 2016 metų Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire.

2015 metų geriausius Vilniaus sportininkus išrinko Vilniaus miesto sporto mokymo įstaigų, Lietuvos olimpinio sporto centro, Lietuvos sporto federacijų sąjungos ir Savivaldybės atstovų taryba.

Nuotraukos  Sauliaus Žiūros

Rinkodaros ir komunikacijos skyrius


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode