Sprogimas

Grigiškėse pašventinta bažnyčia – aplinkui kuriasi naujas traukos centras

Šis šeštadienis grigiškiečiams ypatingas – bendruomenė rinkosi į naująją Šventosios Dvasios bažnyčią, kur vyko iškilmingas jos pašventinimas. Su aktyvia bendruomene čia susitiko ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Gera matyti, kaip atgimsta Grigiškės, atsiranda grigiškiečių bendruomenės traukos ir susitikimų centras, rajone atsiranda daugiau gyvybės. Miestas auga, keičiasi, tai smagu, kad kartu su šiais pokyčiais vyksta ir gyvenamųjų rajonų transformacija, tvarkymo darbai – juose atsiranda daugiau kokybės, viešųjų erdvių, daugiau vietos tarpusavio bendravimui, sutvarkytos infrastruktūros, žalių oazių. Grigiškių bažnyčios aplinką taip pat planuojame tvarkyti, kad čia būtų gražiau ir jaukiau“, – kalbėjo sostinės meras.

Beveik 1 hektaro ploto viešojoje erdvėje aplink bažnyčią jau dabar sutvarkyta teritorija, užtaisytos duobės, suremontuoti kelio borteliai, pabarstyta skaldelė, pasodinta vėja. Jau parengtas sutvarkymo projektas, pagal kurį, šalia bažnyčios bus įkurtas tvarkingas skveras su laisvalaikio zonomis, pasivaikščiojimo takais. Miesto lėšomis bus įrengta reikalinga infrastruktūra, pasodinti želdynai, įrengtas apšvietimas. Skvere planuojama įrengti apie 25 suoliukus ir vaikų žaidimų aikštelę. Bendruomenės renginiams ir šventėms numatyta aikštė.

„Labai džiaugiuosi ir dėkoju Vilniaus miesto savivaldybei ir merui už būsimą naują gražią erdvę mūsų bendruomenei. Dabartinis Grigiškių centras apsuptas pastatų, tad ši žalioji erdvė šalia šventovės taps naujuoju miestelio centru, kuriuo galės džiaugtis tiek jaunimas, tiek jaunos šeimos, tiek vaikučiai. Tai galės būti ir vieta švęsti, ar tiesiog ramiai pabūti bei pasimelsti. Dėkojame už supratimą ir nuoširdų bendradarbiavimą“, – sako Grigiškių parapijos klebonas kun. Andžej Andžejevski.

„Grigiškės atgimsta ir man labai malonu būti viso to liudininke. Buvau kartu su bendruomene, kai bažnyčios statybų pradžioje buvo įkasta kapsulė, o šiandien esu kartu su parapijiečiais, šventinant bažnyčią. Švenčiu kartu su grigiškiečiais ir džiaugiuosi būsima viešąja erdve“, – teigė Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rita Balčiūnienė.

Sostinės savivaldybė savo lėšomis atliks projektavimo ir statybos darbus viešajai erdvei įrengti. Vėliau visi įrenginiai ir infrastruktūra neatlygintinai bus perduoti Grigiškių Šventosios Dvasios bažnyčiai. Planuojama, kad naujasis skveras bus baigtas kitais metais. Savivaldybė tam skiria daugiau kaip 540 tūkst. eurų.

Susitarimas tarp Vilniaus miesto savivaldybės ir Grigiškių Šventosios Dvasios bažnyčios neatlygintinai perduoti aplink Grigiškių bažnyčią esančią teritoriją nuo 2019 m. pradžios pasirašytas 25 metams.

 Vilniau miesto savivaldybės informacija ir nuotraukaŠis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį." style="font-family: georgia, palatino; font-size: 12pt;">

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode