Sprogimas

Nuo šiol Tauragė turės dar vieną traukos centrą – duris atvėrė modernus baseinas su pirčių erdve

Ilgai lauktas gyventojų ir miesto svečių, rugsėjo 4-ąją Tauragėje atidarytas pirmasis baseinas su pirčių erdve. Modernus suaugusiųjų, šeimų su vaikais bei senjorų pramogoms bei laisvalaikiui pritaikytas kompleksas bus skirtas ir gyventojų plaukimo bei sveikatinimo užsiėmimams organizuoti.

Baseino svečiams durys atveriamos jau nuo šio savaitgalio. Naujajame pastate lankytojų lauks didelė vandens pramogų zona, kurioje – du 25 m ilgio plaukimo takeliai, 30 vietų sūkurinė vonia, 7 m aukščio nusileidimo takelis bei arka, leisianti pasimėgauti krintančio vandens užuolaida ir 3D vaizdais. Specialiai mažiesiems lankytojams įrengtas negilus vaikų baseinėlis.

Pirčių erdvėje svečių lauks trys – suomiška, rusiška ir garinė – pirtys. Ramiam poilsiui įrengi specialūs gultai, o atsigaivinti lankytojai bus kviečiami į sulčių barą. Žmonių patogumui įkurta jauki laukiamojo zona ir persirengimo kambariai. Iš viso vienu metu baseine galės pramogauti apie 120 asmenų.

Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas džiaugėsi, kad gyventojų ilgai laukta diena išaušo – mieste atsirado daugiau laisvalaikiui svarbios infrastruktūros, tad norintieji pailsėti ar vandens pramogomis pasimėgauti žmonės nebebus priversti vykti į kaimynines savivaldybes.

„Tai – istorinė diena: nuo šiandien gyventojai turi erdvę, kurioje gali pramogauti, leisti laisvalaikį, sveikatintis ar ugdyti plaukimo įgūdžius. Tauragiškiai visuomet norėjo turėti baseiną savo mieste, kad nereikėtų važiuoti į esančius Šilalėje, Klaipėdoje ar Kaune. Šiais laikais ypač ryškėja žmonių noras visas paslaugas gauti kuo arčiau namų. Tikiuosi, kad atidarydami kompleksą žengėme dar vieną žingsnį, jog gyventi Tauragėje būtų dar patogiau ir linksmiau, o svarstantiems sugrįžti į gimtąjį kraštą – dar daugiau paskatų priimti palankų sprendimą. Be to, buvo sukurtos ir papildomos darbo vietos“, ­– kalbėjo D. Kaminskas.

Baseino statybos darbai truko nepilnus 3 metus, o bendra statybos vertė siekė 2 350 442 eurų. Visas pramogų ir poilsio erdvės statyboms reikalingas lėšas skyrė Tauragės rajono savivaldybė, o valdytoju 15 metų laikotarpiui paskirtas Tauragės sporto centras.

Dienomis vyks įvairūs užsiėmimai

Tauragės baseinas bus pritaikytas plačiosios visuomenės poreikiams, tad tikimasi, kad taps nauju traukos objektu mieste.

„Atlikę rinkos analizę, aplankę kitus Lietuvoje įrengtus baseinus ir išsiaiškinę gyventojų poreikius, nusprendėme, kad Tauragėje reikalinga laisvalaikio praleidimo zona, orientuota į šeimas – tiek tėvus su vaikais, tiek senelius su anūkais. Tikimės, kad naujasis baseinas taps viena lankomiausių vietų mieste, suteikiančių galimybę atsipalaiduoti ir pasirūpinti savo sveikata bei organizuoti rajono moksleivių plaukimo pamokas“, – sakė M. Petraitis.

Poilsio ir pramogų komplekse gyventojai kviečiami dalyvauti specialiuosiuose užsiėmimuose. Čia bus teikiamos grupinės ir individualios plaukimo pamokos vaikams bei suaugusiesiems. Visi antrų klasių mokiniai bus mokomi plaukti nemokamai. Tikimasi, kad tai padės ugdyti vaikų plaukimo įgūdžius ir padės išvengti nelaimių ateityje: Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys rodo, jog vaikų ir jaunimo skęstamumo rodikliai Lietuvoje – vis dar vieni didžiausių Europoje.

Aktyvaus poilsio mėgėjams siūloma dalyvauti vandens aerobikos, o senjorams – sveikatinimo užsiėmimuose. Auginantys naujagimius kviečiami apsilankyti kūdikių plukdyme, o turintieji gydytojo pažymas – koreguoti ydingą laikyseną.

Projektuojant baseiną pamiršti nebuvo ir neįgalieji bei judėjimo sunkumų turintys gyventojai: šių žmonių patogumui veiks specialiai įrengtas keltuvas.

Pasak M. Petraičio, nustatant baseino lankymo kainas, buvo stengiamasi baseino paslaugas padaryti prieinamas kuo didesnei daliai miesto gyventojų ir svečių. Vienkartinių apsilankymų baseine ir pirčių zonoje kainos svyruoja nuo 3 iki 9 eurų suaugusiesiems, 2–7 eurų moksleiviams, senjorams bei neįgaliesiems ir 1–3,5 eurų 4–6 metų amžiaus vaikams.

„Tai – ne pelno siekianti įstaiga, todėl skaičiuodami apsilankymo kainas siekėme, kad surinktų lėšų užtektų darbuotojų atlyginimams, einamosioms išlaidoms padengti ar būtiniems ateities darbams atlikti. Lyginant su aplinkinių rajonų baseinų lankymo įkainiais, bilietų kainos Tauragėje yra konkurencingos“, – teigė Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Tauragės rajono savivaldybės mero D. Kaminsko įsitikinimu, naujasis baseinas – racionalus projektas. Tikimasi, kad jį išlaikyti pavyks iš surenkamų lėšų, o dotacijų neprireiks.

Tauragės rajono savivaldybės informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode