Sprogimas

Šilalė kiekvienam naujagimiui dovanos 250 eurų

Kiekvienam naujagimiui – 250 eurų savivaldybės dovana. Toks Šilalės rajono savivaldybės tarybos sprendimas įsigalios nuo sausio pirmosios. Iki šiol gimus vaikui savivaldybė dovanodavo knygą.

„Žmogus gimsta vieną sykį, ir 250 eurų ta proga rajonui nebus didžiulė našta. Tiek metų teišgalim parašyti gimimo liudijimą ir nupirkti penkis eurus kainuojančią knygelę!“ – Tarybos posėdyje sakė meras Algirdas Meiženis. Jo siūlymui neprieštaravo ir opozicija.

Skirti tokias išmokas buvo numatyta valdančiosios daugumos programoje. Pagal šią programą Šilalės autobusų parko autobusai nuo šių metų sausio pirmosios vietiniais maršrutais žmones veža nemokamai, kas antrą sekmadienį gyventojų prašymu papildomu maršrutu žmonės nemokamai vežami iš Juodainių į Laukuvą. Žemės mokesčiai šiemet sumažinti iki 50 procentų, Obelyno, Pajūralio ir Upynos mokyklose atidaryti visą dieną veikiantys vaikų darželiai, o į darželius netilpusių ir eilėje likusių vaikų priežiūrai nuspręsta skirti kas mėnesį po 100 eurų. Pirmą sykį rajono istorijoje savivaldybė ėmė remti moksleivių įdarbinimą vasaros atostogų metų, iš savo biudžeto mokėdama jiems pusę minimalaus atlyginimo.

Šilalės rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode