Parama dėkojame




Sprogimas

Diena paskirta kultūros aktualijoms

Nenumaldomai artėjant Lietuvos kultūros sostinės 2016 projekto „Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos“ įgyvendinimo pradžiai Telšių rajono savivaldybė jaučia didelę atsakomybę dėl kultūrinių procesų kokybės rajone. Todėl š. m. sausio 7 dieną Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas paskyrė susitikimui su kultūros bendruomenės atstovais.

Kultūros sostinės projektas bus pristatytas turizmo parodoje „Adventur 2016“

Telšių rajono savivaldybėje buvo surengtas susitikimas su Lietuvos kultūros sostinės 2016 organizatoriais dėl renginių programos patikslinimo ir Žemaitijos sostinės atstovavimo turizmo parodoje „Adventur 2016“ Vilniuje. Š. m. sausio 22 d. 10 val. LITEXPO parodų rūmuose vyks iškilmingas atidarymas, kurio metu suteikta galimybė prisistatyti ir 2016 m. Lietuvos kultūros sostinei – Telšiams. 11 val. organizuojama spaudos konferencija, kurioje bus pasirašomas memorandumas tarp Telšių rajono savivaldybės ir septynių projekto „Ant septynių kalvų – septynios meno kalbos“ ambasadorių. Ambasadorių skaičius siejasi su projekto įgyvendinimo koncepcija: įgyvendinimo trukmė – septyni mėnesiai, kiekvienas iš jų skirtas skirtingai kultūros ir meno šakai, kurias reprezentuoja septyni ambasadoriai – žymūs žmonės, kilę iš Telšių.

Spaudos konferencijos metu žurnalistams bus suteikta galimybė organizatoriams užduoti klausimus apie Telšių inicijuoto projekto koncepciją, jo metu vykdomus renginius ir svarbiausias aktualijas. Paroda ir spaudos konferencija atvira visiems lankytojams, todėl tikimasi sulaukti nemažai telšiškių svečių, gyvenančių Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose.

Sausio 13-osios 25-mečio sukaktis Telšiuose

Tos pačios dienos popietę Telšių kultūros centro iniciatyva Telšių rajono savivaldybėje suorganizuotas pasitarimas dėl Sausio 13-osios minėjimo Telšiuose. Kaip teigė Telšių kultūros centro direktorė B. Juozapavičienė, Lietuvos kultūros sostinės titulas įpareigoja labai atsakingai pasiruošti šiam renginiui, o istorinio įvykio 25-mečio sukaktis – sutelkti kuo didesnę bendruomenės dalį būti paminėjimo dalyviais. Todėl pasitarime dalyvavo atstovai iš miesto ugdymo įstaigų, Telšių miesto seniūnijos, Sausio 13-osios brolijos, Politinių kalinių ir tremtinių organizacijos, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Telšių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Šaulių sąjungos ir kt. Meras Petras Kuizinas pasidžiaugė, kad šiais metais į Lietuvos Laisvės gynėjų dieną susirinks gausus būrys įvairiausių organizacijų atstovų ir dėkojo už siekį būti vieningiems ir pilietiškiems minint svarbiausius mūsų valstybei įvykius. Telšių kultūros centro režisierė Alina Mišeikytė pakvietė visus sausio 13 d. 17.30 val. atvykti į Nepriklausomybės aikštę ir prie paminklo padėti po degančią žvakelę, kaip pagarbos ženklą visiems, kovojusiems ir žuvusiems už mūsų Laisvę.

Telšių apskrities kultūros centrų vadovų pasitarimas

Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas taip pat buvo pakviestas į Telšių rajono savivaldybės Tryškių kultūros centre surengtą Lietuvos kultūros centrų asociacijos Telšių apskrities kultūros centrų vadovų pasitarimą, inicijuotą asociacijos Tarybos nario, Telšių rajono savivaldybės Nevarėnų kultūros centro direktoriaus Albino Šmukštos. Meras pasveikino visus svečius atvykus į 2016 m. Lietuvos kultūros sostinę, palinkėjo kantrybės ir entuziazmo sunkiame kultūros darbuotojų kelyje, ragino nepamiršti etninės kultūros sklaidos svarbos ir kvietė atvykti į organizuojamus renginius. Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas Romas Matulis pasidžiaugė, kad jaučiasi teigiami pokyčiai kultūros ir meno procesuose, pasidalino lūkesčiais dėl darbuotojų atlyginimo didėjimo ir linkėjo visiems pozityvaus požiūrio.

Telšių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode