Sprogimas

Siūlo Kaune vyksiančioje Kaziuko mugėje uždrausti vartoti alkoholį

Kaune pavasarį vyksianti Kaziuko mugė – be galimybės vartoti alkoholį. Tokį pasiūlymą pateikė Kauno miesto savivaldybėje suburta Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo darbo grupė. Siūloma artimiausiame miesto masiniame renginyje leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais tik uždarytoje taroje.

„Kaziuko mugė be pigaus alaus, be sustatytų stalų ir be juos nugulusių alkopromilių mėgėjų. Būtent tokia yra Kaune pavasarį vyksiančios mugės siekiamybė. Alumi bus galima prekiauti tik išsinešimui, bet jokiu būdu – vartojimui vietoje“, – akcentavo Kauno tarybos narys, Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo darbo grupės pirmininkas Židrūnas Garšva.

Pasak Ž. Garšvos, Kaziuko mugė nepraras savo veido, o prekybininkų skaičius taip pat nesumažės. Prekybininkai alumi sudaro tik 5 proc. visų mugės prekeivių. Praėjusių metų pabaigoje Kauno policija pateikė siūlymą Kauno miesto tarybai svarstyti klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais uždraudimo viešuose renginiuose. Mažmeninės prekybos alkoholiu darbo grupė, norėdama išgirsti kauniečių nuomonę, iniciavo gyventojų apklausą, vykusią gruodžio 7-15 dienomis. Iš visų apklausoje dalyvavusių kauniečių daugiau nei 70 proc. pritarė alkoholio draudimui masinių renginių metu.

Šiemet įsigaliojęs Alkoholio kontrolės įstatymas numato, kad savivaldybių tarybos turi teisę riboti ar uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais ne tik švenčių ir masinių renginių, bet ir parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų renginių metu.

Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius teisės aktus, reglamentuojančius alkoholinių gėrimų prekybą, alkoholiais gėrimais draudžiama prekiauti sveikatos priežiūros, ugdymo įstaigose, asmenims, jaunesniems negu 18 metų, kiekvienų metų rugsėjo 1 d., renginių, skirtų nepilnamečiams, metu. Dėl prekybos alkoholiniais gėrimais renginių, vykstančių viešosiose vietose, metu sprendžia savivaldybės Renginių organizavimo viešosiose vietose komisija, atsižvelgdama į renginio pobūdį, laiką, vietą, renginio pristatymą.

Kauno miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode