Sprogimas

Praėjusiais metais Druskininkuose augo santuokų skaičius, populiarėjo lietuviški vardai

Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus pateikta 2015-ųjų metų statistika rodo, kad praėję metai druskininkiečiams buvo geri: padaugėjo santuokų, mažėjo ištuokų, sumažėjo mirčių.

Praėjusiais metais Druskininkuose susituokė 200 porų, iš kurių 17 – mišrios, t.y. vienas iš jaunavedžių užsienio pilietis. Santuokos sudarytos su Čekijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos ir Vokietijos piliečiais.

Pasak Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojos Ramutės Juonienės, santuokų skaičius nuo 2011 metų kasmet didėja. „Nuo liepos 10 dienos leidus santuokas registruoti bet kuriame pasirinktame Civilinės metrikacijos skyriuje, nepaisant būsimų sutuoktinių ar jų tėvų deklaruotos gyvenamosios vietos, santuokų skaičius II ketvirtį, palyginus su I ketvirčiu, padidėjo 145 procentais. Į Druskininkus registruoti santuokas atvyko jaunavedžiai iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Alytaus, Lazdijų, Varėnos ir kitų savivaldybių“,  – sakė R. Juonienė. Specialistės teigimu, didžioji dalis jaunavedžių santuokas registravo Druskininkų miesto muziejuje, atnaujintoje viloje „Linksma“, esančioje Druskonio ežero pakrantėje. „Miesto muziejus yra vienas gražiausių ir puošniausių kurorto pastatų, turintis didelę istorinę kraitę. Tai kultūros paveldo objektas, turintis ypatingą aurą ir XX amžiaus viloms būdingą grožį bei autentiką“,  – jaunavedžių pasirinkimą argumentavo R. Juonienė. Specialistė pasidžiaugė, kad 2015 metais sumažėjo ištuokų skaičius: jų registruota 57.

Sumažėjo mirčių: 2015 metais sudaryta 310 mirties įrašų: mirė 151 vyras ir 159 moterys. 2014 metais buvo sudaryti 337 mirties įrašai.

Praėjusiais metais Teisės ir civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruota 219 naujagimių: gimė 106 berniukai ir 113 mergaičių. Įregistruota ir viena pora dvynukų: gimė sesutės Jogailė ir Vytautė. 2014 metais dvynukais druskininkiečių bendruomenė buvo turtingesnė – jų buvo 3 poros.

Praeitais metais populiariausias mergaitės vardas buvo Austėja. Taip pat populiarūs buvo Adelės, Gustės, Urtės, Kamilės, Gabrielės, Viltės, Mėtos, Smiltės vardai.

Jau antrus metai iš eilės populiariausias berniuko vardas – Nojus. Taip pat labai populiarūs Luko, Gabrieliaus, Dominyko, Kajaus, Karolio, Mato, Beno, Ado vardai.

R. Juonienės teigimu, vėl grįžta lietuviški vardai. „Džiaugiuosi, kad 2015 metais buvo prisiminti gražūs, rečiau vartojami lietuviški vardai. Berniukų – Rapolas, Pijus, Jonas, Gediminas, Ąžuolas. Mergaičių – Agota, Beatričė, Liucija, Milda“, – sakė R. Juonienė.

Druskininkų savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode