Sprogimas

Prasminga edukacinė išvyka

Daug metų turiningas kūrybinis bendradarbiavimas sieja Šilutės meno ir Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklas. Įgyvendinta gražių muzikinių projektų. Jų iniciatorės – Šilutės meno mokyklos fortepijono dalyko mokytoja Liudmila Kašėtienė ir Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos fortepijono dalyko mokytoja Inga Grušaitė. Jų dėka šių metų kovo 3 dieną mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę lankytis Šilutės meno mokykloje, kuri šiais metais švenčia savo penkiasdešimties metų jubiliejų. Mūsų mokyklai buvo suteikta garbė dalyvauti viename iš jubiliejinių renginių

.

      Mažeikių muzikos mokyklai jau penkeri metai kaip suteiktas kompozitoriaus, mūsų kraštiečio Vytauto Klovos vardas. Tai mus įpareigoja skleisti žinią apie šį talentingą, kūrybingą, daug Lietuvos muzikinei kultūrai davusį žmogų, kuo platesniam klausytojų ratui. Renginys, kurį mes pristatėme Šilutės muzikinei bendruomenei vadinosi „Vytautas Klova – žmogus ir kūrėjas“. Jo sukurtus kūrinius atliko mūsų mokyklos mokiniai – Goda Jonauskaitė, Simona Gelžinytė, Kamilė Čiutytė, Eglė Stončiutė, Marius Barauskis, mokytojos Inga Grušaitė, Indrė Jokopienė, Dalia Liutkienė, Inga Dvaržeckienė, Jolanta Dobravolskienė.

      Įdomiai renginį vedė buvęs mokyklos direktorius Ričardas Grušas. Panaudodamas vaizdinę medžiagą, supažindino renginio dalyvius su Vytauto Klovos gimtuoju miesteliu – Tirkšliais, jo tėveliais, aplinka, kurioje formavosi kompozitorius kaip asmenybė. R. Grušas artimai bendravo su kompozitoriaus šeima, todėl išgirdome įdomių, linksmų istorijų iš asmeninio Vytauto Klovos gyvenimo, vyko muzikinė viktorina.

      Renginio vedėja nuosekliai į programą įpynė šiuolaikinio kompozitoriaus Jono Tamulionio kūrybą. Ją pristatė puikus akordeonininkų duetas – Jonas Vozbutas ir Vilius Mažeika – atlikdami sudėtingą, išraiškingą kūrinį „Tokata-Diavolesca“ (mokytoja Vaida Mikalauskienė). Koncertinėje programoje skambėjo ir Šilutės meno mokyklos mokinių atliekama Balio Dvariono muzika.

      Kelionės metu turėjome galimybę aplankyti Hugo Šojaus dvarą. Tai buvo XX a. pradžios Šilutės miestelio fundatorius, kurio dėka buvo kuriamos mokyklos, kaupiamas to krašto etnokultūros paveldas. Dvaro interjeras, jame esantys paveikslai, baldai, sukaupti eksponatai – autentiški, todėl jaučiama to laikmečio atmosfera.

      Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokykla, minėdama jo gimimo 90-ąsias gimimo metines planuoja tęsti pažintinio renginio „Vytautas Klova – žmogus ir kūrėjas“ sklaidą kitose muzikos ir meno, bendro lavinimo mokyklose.

Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokykla

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode