Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikiuose vyko šokio projektas „Godos“

Kovo 7 d., pirmadienį, Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centre vyko Lietuvos – Norvegijos šokio projektas „Godos“.

Renginyje dalyvavo ir talentingų šokėjų atliekamomis šokių kompozicijomis bei variacijomis grožėjosi Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Sigutė Bernotienė.


„Nuoširdžiai dėkoju šokėjų vadovams, Mažeikių choreografijos mokyklos mokytojams, kurie negailėjo jėgų ruošdami šokėjus pasirodymams, džiaugiuosi nuostabiais ir talentingais šokėjais, be kurių nebūtų projekto ir šio gražaus reginio. Šokis suteikia erdvės kūrybai, jungia žmones draugystei, todėl manau, kad šis projektas tęsis“, – sakė Savivaldybės mero pavaduotoja S. Bernotienė, atsiimdama padėką Mažeikių rajono savivaldybei už visapusišką projekto idėjos palaikymą ir įteikdama modernaus šokio studijos „Niuansas“ vadovei Jelenai Legenzovienei gėlių puokštę.
Projektą „Godos“ įgyvendina Kauno šokio teatras „Aura“ ir Norvegijos šokio teatras „Panta Rei“, kurio tikslas – sukurti šiuolaikinio šokio spektaklį tuo pačiu pavadinimu „Godos“ ir vykdyti šokio edukaciją Lietuvos regioniniuose miestuose.
Mažeikiai – tarp trijų laimingųjų Lietuvos miestų, įtrauktų į didžiulį tarptautinį kultūrinį projektą.
Renginyje nuostabiais šokiais džiugino Mažeikių choreografijos mokyklos bei kitų miestų šokių studijų šokėjai ir jų vadovės.
Dviejų dalių spektaklyje „Godos“ susipynė praeitis, dabartis ir ateitis. Subtiliai užsimindami apie lietuvių mitus ir legendas, šokėjai judėjo raštais ir formomis, ritmu, primenančiu audimo staklių tauškėjimą. Prie šių staklių prisėda godojantis šiandienos žmogus, kurio išausta juosta tokia kaip gyvenimas: marga mintimis, kokie mes esame dabar ir kokiais tapsime netolimoje ateityje.

Mažeikių r. savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode