Sprogimas

Mažeikiuose – aviacijos muziejus

Sausio 8-ąją Mažeikiuose, Ventos g.16-2, atidarytas aviacijos muziejus. Jo sumanytojas ir įkūrėjas – gydytojas psichiatras Darius Ereminas, laisvalaikiu užsiiminėjantis aviacija. Įkurti tokį muziejų buvo viena jo iš svajonių. Tokio muziejaus tikslas – pademonstruoti žmogaus norą skristi, tad viena iš ekspozicijų skirta žemaičių aviatoriams, kurie buvo pirmieji aviacijos iniciatoriai Lietuvoje.

Muziejaus atidarymo metu dalyvavo rajono Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, beje taip pat turintis aviatoriaus licenciją, Telšių aeroklubo atstovas Artūras Pilvinis, Europos sklandymo čempionato 10 vietos laimėtojas, būsimasis aviatorius kunigas Robert Romanovski, aviacijos istorijos entuziastas Pijus Poškus. Savo kolegą – gydytoją ir aviatorių sveikino gydytojas traumatologas Vytautas Džiugas – ultralengvojo lėktuvo pilotas. Mažeikių aeroklubo instruktorius, Rimantas Morkūnas supažindino su parašiutais ir šuolių su jais subtilybėmis.
Už pagalbą įrengiant muziejų D. Ereminas dėkojo mokytojams Astai ir Rimantui Milėškoms.
Tarp per daugelį metų D. Eremino sukauptų muziejaus eksponatų – lėktuvų modeliai, lakūnų kostiumai, spec. drabužiai, pilotės, aviatorių sertifikatai, literatūra, fotografijos , – viskas, kas susiję su aviacija – kiekvienas daiktas unikalus, turintis savo istoriją. Didžiausias muziejaus eksponatas – vienintelis Lietuvoje 1988 metais Prancūzijoje pagamintas biplanas: jis jau „atitarnavęs“ savo laiką danguje, tad puikiai papuošė muziejų.

Šis muziejus – jau antrasis tokio pobūdžio muziejus Mažeikių rajone. Pirmasis, gausiai lankomas turistų, yra Viekšniuose.

Norintys apžiūrėti turėtų iš anksto susitarti telefonu: +370 686 628 87.

Parengta pagal Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centro informaciją

Nuotraukos iš centro archyvo


 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode