Sprogimas

Skleidžiama panika ar – reali grėsmė?

Šįryt sušauktas Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis dėl visuomenei paskleistos netikslios informacijos apie koronavirusą rajone.

Bandė aiškintis?

Kaip manoma, netikslią informaciją vakar savo socialiniame tinkle paskleidė, o vėliau ir respublikinės žiniasklaidos priemonėms pasakojo vicemerė Lina Rimkienė.

 

Anot jos, antradienį į Mažeikius grįžo apie 30 Šiaurės Italijos regione ilgą laiką dirbusių mažeikiškių. Vicemerė nusprendė tokią informaciją patikrinti ir sužinoti, ar tie asmenys save izoliavo, kaip jie jaučiasi, tačiau įmonės (redakcijai pavadinimas žinomas) vadovybė apie šiuos asmenis nieko neatskleidusi.

„Jei ta įmonės slėps nuo mūsų informaciją, neteiks jos ir nedalyvaus problemos sprendime dalykiškai, tai tuoj pat kreipsimės į policiją ar prokuratūrą. Tegul jie nustato, ar jie yra stebimi, gal užsikrėtę ir viskas bus pagal tai, kaip rekomenduoja specialistai“, – vakar žiniasklaidai sakė L. Rimkienė.

Įžvelgia savireklamą

Socialiniame tinkle paskelbtoje nuomonėje „Rimkienės skleidžiama panika: politinis ar verslo užsakymas?“ seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus patarėjas Aurelijus Butnorius įžvelgia ne tik neatsakingą politikavimą, savireklamą, bet ir galimą verslo sąskaitų suvedinėjimą, mat kita panašią veiklą vykdanti Mažeikių įmonė glaudžiai susijusi su L. Rimkiene ir jos vadovaujama konservatorių partija: „Neatsakingas politikavimas yra viena, tačiau galimas verslo sąskaitų suvedinėjimas, tai jau visai kitas reikalas. <...> Keliant tokias panikas grėsmė kyla ne tik konkurentams, bet ir apskritai visam su eksportu ir paslaugomis dirbančiam verslui“. Pasak A. Butnoriaus, vicemerė daro viską, negalvodama apie pasekmes, kad tik jos pavardė mirgėtų antraštėse.

Burbulas subliūško

Šiandien į Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdį vadovybės pakviesti atvyko įmonės, kurios darbuotojai antradienį grįžo iš Italijos, vadovai. Jie geranoriškai bendradarbiauja su Savivaldybe, Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, yra pateikę reikiamą informaciją.

Posėdyje dalyvavusi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento direktorė Giedrė Ligeikienė įmonei priekaištų neturėjo. Pasak jos, į rajoną grįžo 11 asmenų, kurie laikosi visų Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytų reikalavimų.

Po pietų Savivaldybės ekstremalių situacijų komisija taip pat sukvietė visų rajono įmonių, kurių darbuotojai išvyksta ir (ar) parvyksta iš užsienio, vadovus aptarti esamos situacijos.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode