Sprogimas

Prašė suteikti patalpas

Šiandien į Savivaldybę kreipėsi iš Prancūzijos į Mažeikius artimiausiu metu grįžti planuojantis jaunuolis. Baimindamasis dėl artimųjų saugumo jis paprašė Savivaldybės suteikti patalpas, kuriose galėtų save tinkamai izoliuoti 14 dienų. Asmeniui reikalinga pagalba bus suteikta. Tai pirmas toks atvejis rajone.

Pagrindinis izoliavimosi namuose ar kitoje gyvenamojoje vietoje tikslas – užkirsti kelią galimam infekcijos plitimui. Asmenų izoliacija ir visuotinai taikomos higienos priemonės yra svarbiausi COVID-19 ligos kontrolės būdai.

Vakar, kovo 12 d., sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino Asmenų, sergančių COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), asmenų, įtariamų, kad serga COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), ar turėjusių sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) izoliavimo namuose ar kitoje gyvenamojoje vietoje taisykles.

Šiuo metu rizikingomis šalimis laikomos: Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras, Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir visa Italija.

Grįžusieji iš šių šalių ar turėjusieji sąlyti su tokiais asmenimis ir pasijutę blogai (karščiuojantys, kosėjantys, sunkiau kvėpuojantys) nedelsdami privalo skambinti Bendrojo pagalbos centro telefono numeriu 112 – bus suteikta informacija ir reikiama pagalba.

Nuo šiandien pradėjo veikti ir Koronos karštoji linija. Skambinti galima visoje Lietuvoje visą parą iš visų tinklų numeriu 1808.

Rajono savivaldybėje informacija teikiama mob. 8 687 79 461 (Savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius), mob. 8 614 56 417 (savivaldybės gydytojas), mob. 8 656 43 141 (Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas).

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode