Sprogimas

Įsibėgėja švietimo darbuotojų tyrimas greitaisiais testais

Greitaisiais serologiniais antikūnų testais tiriami švietimo įstaigų darbuotojai – Mažeikiuose per 5 dienas jų ištirta 144. Pirmiausia testas atliekamas turintiems tiesioginį kontaktą su mokiniais (ugdytiniais). Rajone tokių darbuotojų – 655. Kitą savaitę juos planuojama pradėti skiepyti nuo Covid-19.

Mažeikiuose tyrimas greitaisiais serologiniais antikūnų testais atliekamas Mobiliajame patikros punkte. Testui atlikti reikia ateiti prie Mobiliojo punkto geltono namelio, jei laikas skirtas iki 11.30 val., arba į Karščiavimo klinikos patalpas, jei laikas paskirtas po 12.30 val.

Prieš tai būtina užsiregistruoti internetu adresu www.1808.lt  savarankiškai užpildant elektroninę formą tyrimui dėl Covid-19 (Greitieji serologiniai testai pedagogams): https://selfreg.myhybridlab.com/selfregister/testtype/ce087755-6936-431f-aa63-52cedbdf83ba.

Primenama – pirmiausia tyrimas atliekamas norintiems išsitirti greitaisiais serologiniais antikūnų testais darbuotojams, turintiems tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas, dirbantiems specialiosiose mokyklose arba bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ir turintiems tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su ugdomais pagal pradinio ir pagrindinio ugdymo, pradinio ir pagrindinio ugdymo individualizuotą, vidurinio ugdymo, socialinių įgūdžių ugdymo programas, profesinio mokymo įstaigų darbuotojams, turintiems tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su ugdomais pagal specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams skirtas profesinio mokymo ir socialinių įgūdžių programas.

Taip pat išsitirti gali švietimo darbuotojai, prižiūrintys vaikus, ugdomus nuotoliniu būdu mokyklose, kiti mokytojai, kuriems Vyriausybės nutarimais ar kitais sprendimais nustatyta vykdyti funkcijas, turinčias tiesioginį kontaktą su ugdomais mokiniais.

Testuotis greitaisiais serologiniais antikūnų testais nereikiasirgusiems Covid-19 liga per pastarąsias 90 dienų ar turintiems teigiamą serologinio antikūnų tyrimo atsakymą, gautą per pastarąsias 60 dienų. 

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode