Sprogimas

Aptarė Mažeikių įvaizdžio klausimus

Vasario 4-ąją posėdžiavusi Mažeikių rajono savivaldybės įvaizdžio darbo grupė nutarė įrengti plaukiojantį fontaną Juodpelkio parke ant vieno iš tvenkinių, apsodinti augalais suoliukus prie fontano, esančio Naftininkų ir Pavenčių gatvių sankirtoje, į kitą vietą iškelti skulptūrą nuo „Boulingo“, įrengti šunų išvedžiojimo aikštelę, geležinkelio garso tvorelę ir aptarė pavasario ir vasaros sezonų gėlių ir jų spalvų bei atspalvių pasirinkimą.

 

Šunų aikštelė

Įvaizdžio kūrimo grupė pritarė šunų išvedžiojimo aikštelės įrengimui. Siūlyta aikštelę įrengti Savivaldybei priklausančiame sklype adresu Sedos g. 57, netoli centrinio stadiono, tačiau Savivaldybės vyr. architektė Daiva Štakonaitė siūlė aikštelę patraukti arčiau automobilių stovėjimo aikštelės, toliau nuo pėsčiųjų tako.

Aikštelei reikalinga tvora. Diskutuota dėl jos aukščio. Nuomonės išsiskyrė. Kinologo Tomo Pocevičiaus nuomone, pakaktų 1,50 aukščio, mero patarėjas Kęstutis Bartkevičius siūlė ją kompaktiškesnę,be betoninio pagrindo,anot jo, geriau naudoti standartinius 1,80 ar 2 metrų aukščio sigmentus. Be tvoros reikalingas apšvietimas, stovelis pririšimui, dubenėliai vandeniui, konteineriai ekskrementams.

„Tai nebus šunų dresavimo aikštelė, – pabrėžė kinologas. – Daroma šunų palaikymui, nes nėra kur. Uždarius vartelius, šeimininkai galės paleisti šunį 9 arų aikštelėje palakstyti, žinoma, su ansnukiu“. Pasak jo, bus būtina laikytis taisyklių. Tvarką prižiūrės patys kinologai, bus įrengta vaizdo stebėjimo kamera.

Kad tokia vieta reikalinga, mintį praėjusiais metais iškėlė mažeikiškiai gyvūnų mylėtojai ir su prašymu kreipėsi į Savivaldybę – surinkta per šimtą parašų. Šiuo metu parengti viešųjų pirkimų dokumentų projektai, derinamos detalės.

Norima panašią aikštelę ateityje įrengti  Mažeikių senamiestyje ir kitose miesto vietose. 

Įrengs fontaną Juodpelkio parke

Darbo grupei surinktą informaciją dėl naujo – plaukiojančio – fontano įrengimo Juodpelkių parke ant vieno iš tvenkinių pristatė UAB „Mažeikių vandenys“ direktorius Kęstutis Kazlaukas. Pasak jo, apklaustos trys įmonės, galinčios tai padaryti. Įrengimo kaina svyruoja priklausomai nuo fontano dydžio bei vandens sklaidos nuo 10 iki 30 tūkst. Viename iš tvenkinių bus sumontuotas fontanas. Iš pasiūlytų galimų fontanų darbo grupės nariai vienbalsiai pasirinko „Žvaigždę“, kurios srovės aukštis 11 m, plotas – 28 m. Fontanas ne tik papuoštų kraštovaizdį, bet ir suteiktų jam didingumo, o vandenį prisotintų deguonimi, atneštų naudos gamtai. Jis būtų matomas ne tik pėstiesiems, bet ir pravažiuojantiesiems.

Mažeikių seniūnas Šarūnas Armonas domėjosi, kiek kainuos fontano eksploatacija. Jam buvo atsakyta, jog preliminariais paskaičiavimais, priklausomai nuo sunaudotos elektros energijos, apie 1000 eurų per mėnesį.

Įvaizdžio darbo grupės nariai nutarė iš pasiūlytų galimų fontanų rinktis ne pigiausią variantą, o nors ir brangesnį, bet geresnį. Pasirinktas „Žvaigždės“ variantas. Pasak grupės pirmininkės, vicemerės Rūtos Matulaitienės, jei daryti, tai gerai.

Dėl tikslios vietos dar sprendžiama.

Apsodins žaluma

Posėdžiavusieji pritarė ir pusiau koloninių medžių, kurie lapus numeta pavasarį, apsodinimui už suoliukų, esančių  prie Naftininkų gatvės fontano. Suoliukus ketinama patraukti arčiau trinkelių, toliau nuo vejos, kad išvengti purvo.

Taip pat arčiau sankryžos pastatyti gėlių vazonus. „Gal pavasarį nespėsim, bet bus vasaros gėlėms“, – sakė R. Matulaitienė.

Iškels skulptūrą

Prieš kurį laiką šalia „Boulingo“ mažeikiškio skulptoriaus Pauliaus Daujoto iniciatyva pastatyta atnaujinta skulptūra „Medis“. Pasak komisijos narių,  per keletą metų ji šioje vietoje „neprigijusi“.

Įvaizdžio kūrimo darbo grupės nariai įsitikinę, jog čia jai ne vieta ir siūlo iškelti  į Gamyklos gatvę ant vieno iš vaikų žaidimų aikštelės kalnų.

Nuspręsta, kai nutirps sniegas ir bus geriau susidaryti aplinkos vaizdą, pasikviesti P. Daujotą ir šį klausimą aptarti, išgirsti jo siūlymą.

Budas.lt archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode