Sprogimas

Mero spjūvis opozicijai į veidą ar šios surengtas šou?

Vasario 24 d. turėjęs įvykti tarybos opozicijos susitikimas su Mažeikių rajono savivaldybės vadovais, į kurį buvo pakviesta ir žiniasklaida, atšauktas. Opozicijos atstovė Lina Rimkienė susitikimo atšaukimą pavadino antidemokratiniu spjūviu į veidą, meras – cirku ir šou.

 

Skirtingi motyvai

Prieš porą dienų žiniasklaidai Savivaldybės Ryšių su visuomene skyrius išplatino informaciją apie tarybos opozicijos kvietimu rengiamą nuotolinį susitikmą su Mažeikių rajono savivaldybės bei jos institucijų vadovais Savivaldybės biudžeto bei kitais aktualiais klausimais.

Susitikimo dieną Ryšių su visuomene skyriaus atstovė telefonu Budas.lt informavo, kad susitikimas neįvyks, ir priežastimi įvardijo opozicijos nepasiskelbimą, tačiau meras nurodė kitą susitikimo atšaukimo priežastį.

Buvo suderinta

Sužinojusi apie susitikimo atšaukimą, būsima opozicijos lyderė Lina Rimkienė sukvietė spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo „Mažeikių pavasaris“ tarybos nariai ir TS-LKD frakcijos nariai. Pastarieji pasiskelbti apie opoziciją ketina vasario 26 d. vyksiančiame tarybos posėdyje, tačiau raštu apie tokį darinį, pradėjusį veiklą jau nuo vasario 18 d., informavo merą Vidmantą Macevičių.

L. Rimkienė teigė, jog su meru dėl susitikimo derinta prie dvi savaites, ir netgi meras leidęs pasinaudoti tarybos sekretorės paslauga, sukviečiant visus susitikimo dalyvius: aštuonis opozicijos atstovus, Savivaldybės merą, mero pavaduotojas, administracijos direktorių.

Spaudos konferencija

L. Rimkienė nuotolinės spaudos konferencijos metu sakė, jog apie susitikimo atšaukimą sužinojusi likus pusvalandžiui, o kiti, turėję susitikime dalyvauti tarybos nariai, visai nebuvo informuoti. Jie sužinojo iš L. Rimkienės tik likus vos kelioms minutėms, kai ši informavo apie šaukiamą spaudos konferenciją.

Spaudos konferencijoje kalbėję TS-LKD nariai Odeta Jasmontienė, Paulius Auryla, Pranas Trakinis, Genoveita Gricienė ir kiti teigė esantys pažeminti, su jais pasielgta nepagarbiai, meras nesilaikantis žodžio. Pasak jų, kyla klausimų dėl svarstomo biudžeto, socialinių paslaugų teikimo ir kt.

„Mes esam baisesni už pandemiją. Bijoti opozicijos – mums didelė garbė“, – sakė Virginijus Sungaila. Jis susitikimo atšaukimo motyvą dėl esą neoficialios opozicijos pavadino melu, nes, anot politiko, „Mažeikių pavasaris“, kuriam jis atstovauja, yra seniai pasiskelbęs opozicija.

Už konstruktyvią diskusiją

„Jeigu laikyčiaus tokios versijos, nebūčiau prieš porą savaičių sutikęs kalbėtis, – paneigdamas Ryšių su visuomenės skyriaus atstovės teiginį, Budas.lt sakė V. Macevičius. Meras opozicijos rengimąsi susitikimui pavadino cirku ir šou: „Nereikia meluoti. Kai paleido per facebook informaciją, iš kurios matyti kad bus cirkas, aš jame, gerbdamas Mažeikių gyventojus, dalyvauti atsisakiau. Galėsime kalbėtis poryt vyksiančiame tarybos posėdyje“, – Budas.lt sakė V. Macevičius, pridurdamas, jog biužetas pristatytas tarybos komitetų posėdžiuose ir šiuo klausimu diskutuota plačiai. „Aš – už konstruktyvią diskusiją“, – sakė Mažeikių rajono savivaldybės meras.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode