Sprogimas

Pikelių bendruomenė įgyvendino dar vieną projektą

Sportas ir fizinis aktyvumas yra puikus būdas pasijusti geriau, sustiprinti sveikatą bei smagiai praleisti laiką. Reguliarus fizinis aktyvumas naudingas sveikatai bet kuriame amžiuje.

Švietimo, sporto ir mokslo ministerijai 2020 m. paskelbus sporto rėmimo fondo projektų atrankos konkursą, siekiant gerinti gyvenamosios aplinkos kokybę, Pikelių bendruomenė pateikė paraišką ir gavo finansavimą.

Vykdant projektą pravestos sporto varžybos bei fizinio aktyvumo renginiai, nupirkti ir įrengti lauko teniso ir žaidimų stalai, daugiafunkcinis sporto įrenginys su treniruokliais. 

Bendruomenės tikslas sudaryti sąlygas gyvenamojoje aplinkoje sportuoti, fiziškai aktyviai praleisti laiką, taip sprendžiant gyvenimo kokybės gerinimo, sveikos gyvensenos, geresnio laisvalaikio praleidimo problemas. Sukurti galimybes aktyviai praleisti laiką, mažinant socialinę atskirtį tarp miesto ir kaimo, įrengiant ir praplečiant fizinio aktyvumo ir poilsio zoną Pikelių miestelyje.

Vykdytas projektas dera su Lietuvos Respublikos, rajono  sporto politikos strategija, nes siekiama tinkamų sąlygų gyventojų sportui ir fiziniam aktyvumui sudarymo.

Įrengus lauko stalo tenisą, daugiafunkcinį įrenginį su lygiagretėmis gyventojai galės daugiau praleisti laiko lauke sportuodami, nes bus didesnės pasirinkimo galimybės. Šiuo laikmečiu pamėgtus stalo žaidimus bus galima žaisti lauke prie žaidimų stalo.

Pikelių bendruomenės archyvo nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode