Sprogimas

Apdovanoti Mažeikių dekanato parapijų geradariai ir rėmėjai

Balandžio 22 d. Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vyko trečiasis, baigiamasis Paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dienai skirtas renginys. Šiemet Paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dienos šūkis –iš Evangelijos pagal Matą – „Kur tavo lobis, ten tavo ir širdis“ (Mt 6,21).

Šv. Mišioms Sedos bažnyčioje vadovavo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, koncelebravo vyskupo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius, Mažeikių dekanato kunigai.

 

Melstasi už dekanato bažnyčių bei kitų kultūros paminklų išsaugojimui prisidėjusius žmones – aukotojus, rėmėjus ir geradarius.

Pamaldose dalyvavo LR seimo narė Laima Nagienė, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorius Salius Šiurys, KPD Telšių – Tauragės teritorinio skyriaus vedėja Aurelija Ričkuvienė, Mažeikių rajono savivaldybėje už kultūros paveldo išsaugojimą atsakinga Rūta Končiūtė-Mačiulienė ir kiti kultūros paveldo bei krašto istorijos puoselėtojai.

Pamoksle vyskupas dalijosi įžvalgomis apie Kristaus Prisikėlimą ir dėkojo Mažeikių dekanato sakralinio meno išsaugojimo rėmėjams, kurie aukodami atrado lobį ir kėlė širdį Dievo link.

Po šv. Mišių istorikas Povilas Šverebas ir jo studentas Lukas Tomkus pasidalijo savo išmintimi ir atradimais gilinantis į bažnytinės heraldikos paslaptis.

Daug aplodismentų susilaukė pagrindiniai parapijų mecenatų bei rėmėjų apdovanojimai, kuriuos įsteigė Mažeikių rajono savivaldybė bei atskiros parapijos savo mecenatams.

Po apdovanojimų šventės dalyviai klausėsi grigališkojo choralo giesmių, kurias atliko Schola Cantorum de Regina Pacis iš Klaipėdos.

Birutės Šneideraitienės nuotr. Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode