Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčuko žinia 70-ąją karo dieną

sevUkrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas trečiadienį savo kasdienėje žinioje paragino pamąstyti apie dar vieną Kristaus palaiminimą, glaudžiai susijusį su ankstesniais palaiminimais ir su visa krikščionių misija, ypač šiuolaikiniame pasaulyje. Kristus sako savo mokiniams: „Palaiminti jūs, kai dėl manęs jus niekina ir persekioja bei meluodami visaip šmeižia. Būkite linksmi ir džiūgaukite, nes jūsų laukia gausus atlygis danguje“.

Amžinojo gyvenimo dovaną, kurią prisikėlę Kristus mums suteikė per krikštą, turime parodyti pasauliui, sakė arkivyskupas. Ir kiekvieną kartą, kai esame niekinami, kaltinami, persekiojami, ši dovana pradeda ryškiau spindėti mumyse, kad ją pamatytų visas pasaulis.

Kristus sakė savo mokiniams, kad jie bus vedami pas pasaulio valdovus, bus persekiojami, tačiau tai suteiks jums progą liudyti. Kristus prašė nesijaudinti dėl to, ką jie turės pasakyti tiems neteisingiems teisėjams. Jis pažadėjo jiems suteikti išminties, kuriai niekas negalės atsispirti. „Jaučiame, kad tai vyksta dabar ir kad tai yra mūsų tautos ir Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios likimas“, – sakė arkivyskupas.

Arkivyskupas priminė dramatišką įvykį gegužės 2 d. Odesoje. 14 metų berniukas Viačeslavas Jaryševas, išgirdęs oro pavojaus signalą, nubėgo pas savo kaimynus, pagyvenusius žmones, kad juos perspėtų ir padėtų nueiti į slėptuvę. Jis išgelbėjo jų gyvybes, bet pats žuvo. Didvyriškas paauglio, kuris paaukojo gyvybę gelbėdamas savo pagyvenusius kaimynus nuo rusų raketų, poelgis tampa dar vienu Ukrainos žmonių liudijimu visam pasauliui.

Karas yra didelė neteisybė. Tačiau, pasak arkivyskupo, Dievas per Ukrainos patiriamą neteisingumą ir kančias kalba visam pasauliui. O ukrainiečius dabartiniai sunkumai skatina dar uoliau liudyti Kristų. „Dieve, suteik mums jėgų liudyti tave šiuolaikiniame pasaulyje! Dieve, padaryk taip, kad per kančias, net per šantažą, kuriuo mus apipila priešas, galėtume liudyti tave, mūsų Viešpatį ir Gelbėtoją!“

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode