Sprogimas

Aktyvių COVID-19 protrūkių skaičius per savaitę išaugo pustrečio karto – NVSC

aktyviuPer trečią šių metų savaitę aktyvių COVID-19 ligos protrūkių padaugėjo pustrečio karto, palyginti su ankstesne savaite.

 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, šios savaitės pradžioje jų fiksuota 818, prieš tai savaitę – 320.

Vaikams grįžus po žiemos atostogų, didžiausias protrūkių šuolis matomas ugdymo įstaigose.

Šios savaitės pradžios duomenimis, ten registruoti 583 židiniai, didžioji dalis – 79 proc. – pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigose. Protrūkiai ikimokyklinio ugdymo įstaigose sudaro apie 20 proc., profesinio ir aukštojo ugdymo įstaigose jų fiksuota vos keletas.

NVSC teigimu, šie protrūkiai nėra skaitlingi, vidutiniškai po tris užsikrėtimus.

Praėjusią savaitę specialistai daugiau protrūkių – 76 – užfiksavo ir gydymo įstaigose, ankstesnę savaitę jų buvo 50. Socialines paslaugas teikiančiose įstaigose židinių skaičius liko beveik nepakitęs – užfiksuota 13 protrūkių, ankstesnę savaitę jų buvo 14.

Toliau fiksuojami protrūkiai paslaugų, prekybos sektoriaus įmonėse, statybų, maisto gamybos įmonėse. Tiesa, šiuose sektoriuose protrūkių skaičius per savaitę nepadidėjo, o kai kuriose ir sumažėjo.

Nežymiai padaugėjo protrūkių, užfiksuotų logistikos ir transporto įmonėse, šios savaitės pradžioje čia buvo aštuoni koronaviruso židiniai, ankstesnę savaitę – šeši. Gamybos įmonėse protrūkių skaičius išliko nepakitęs – 27.

Protrūkis – tai staigus užkrečiamųjų ligų išplitimas, apėmęs riboto skaičiaus žmonių grupę ir ribotą teritoriją, tai yra du ir daugiau tarpusavyje susiję ligos atvejai laiko ir vietos požiūriu.

„Mūsų patarimas šioje situacijoje būtų ir toliau išlikti budriems ir laikytis nustatytų reikalavimų, tai yra, jei tik įmanoma, dirbti nuotoliniu būdu, laikytis visų infekcijos prevencijos priemonių, stebėti savo ir artimųjų sveikatą, pajutus net menkiausius viršutinių kvėpavimo takų infekcijoms būdingus simptomus, likti namuose“, – sakė Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja, laikinai vykdanti NVSC direktoriaus funkcijas Giedrė

 Aleksienė.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode