Sprogimas

Nuotolinių vaistinių platformoje daugėja pasirinkimo galimybių gyventojams

platforSaugi, kokybiška ir pacientams patogi liepos viduryje startavusi nuotolinių vaistinių platforma sėkmingai auga – pirmąją rudens dieną prie sistemos prisijungė dar viena vaistinė. Dar trys ruošiasi prisijungti netrukus: viena iš jų jau atlieka testavimus, kitos dvi – vykdo savo sistemų programavimo darbus. Šiuo metu platformoje nuotoliniu būdu receptiniais vaistais bei kompensuojamosiomis medicinos pagalbos priemonėmis (MPP) prekiauja „Nemuno vaistinė“ („Camelia“), „Azeta vaistinė“ („Eurovaistinė“) ir naujai prisijungusi „Gintarinė vaistinė“. 

Primename, kad nuotolinių vaistinių platforma leidžia gyventojams nuotoliniu būdu iš bet kurios platformoje prekiaujančios vaistinės įsigyti jiems paskirtų receptinių vaistų – patogi sistema leidžia palyginti jų kainas ir priemokų dydžius bei pasirinkti prekių pristatymo būdą. 

„Akivaizdu, kad bendra internetinė vaistinių platforma pasiteisina, užtikrindama reikalingiausių vaistų prieinamumą pacientams ir skatindama skaidrią ir lygiavertę vaistinių konkurenciją. Dėl to, pirmiausia, laimi pirkėjai. Vos keletu klavišų paspaudimų kiekvienas žmogus gali palyginti skirtingų vaistų ir MPP tiekėjų pasiūlymus ir pasirinkti sau palankiausią kainą, pristatymo sąlygas ar siūlomas vaistų atsiėmimo vietas. Tai rimta paskata konkuruojančioms vaistinėms dėti visas pastangas ir užtikrinti maksimalią vaistų bei kompensuojamųjų MPP pasiūlą geriausiomis kainomis – o tai ir buvo vienas esminių šios platformos tikslų“, – sako sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas, pridėdamas, kad nuotolinių vaistinių platforma taip pat padeda išvengti apmaudžių situacijų, kai pacientai, negalėdami įsigyti vienų ar kitų receptinių vaistų, kartais blaškosi paieškose po kelias vaistines.

Plėtra džiaugiasi ir Lietuvos vaistinių asociacijos vadovė Kristina Nemaniūtė-Gagė.

„Lietuvos gyventojai nuo šiol turės galimybę užsisakyti vaistų nuotoliniu būdu jau iš trijų didžiausių Lietuvos vaistinių. Tikimės, kad ši paslauga taps vis populiaresnė ir suteiks daugiau galimybių bei patogumų pacientams. Svarbiausia, kad labiausiai pažeidžiamos gyventojų grupės, turinčios judėjimo negalią, ar sergančios ir negalinčios palikti namų, savo vaistinius preparatus turės galimybė greitai ir saugiai gauti namuose. Norėčiau dar atkreipti dėmesį, kad kaip ir fizinėje vaistinėje, taip ir nuotoliniu būdu, įsigyjant receptinius vaistus gyventojams bus teikiama farmacinė paslauga, t. y. farmacijos specialistas ryšio priemonėmis paaiškins kaip ir kada teisingai vartoti įsigyjamus vaistus“, – sako K. Nemaniūtė-Gagė.

Naujoji vaistų prekybos platforma yra ne tik patogi, bet ir saugi – vaistus galima įsigyti, tik patvirtinus savo tapatybę elektroniniu parašu ar internetinės bankininkystės prisijungimo priemonėmis. Ji palanki ir verslo konkurencijos skatinimui – visos vaistinės turi galimybę vienodomis sąlygomis konkuruoti ir būti matomos receptinių vaistų pardavimo nuotoliniu būdu rinkoje.

Mokomąjį vaizdo klipą, kaip internetu įsigyti receptinius vaistus ir MPP rasite čia.

Primename, kad vaistinės, kurios nori pradėti prekiauti receptiniais vaistais ir kompensuojamosiomis MPP , ir turi techninių klausimų dėl integracijos į e.sveikatos Nuotolinių vaistinių platformą, gali kreiptis į Registrų centrą – čia dirbantys specialistai suteiks visą reikiamą techninę informaciją dėl sistemų integracijos.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode