Sprogimas

Užtaisytų duobių plotas lygus trims futbolo aikštėms

lygusSiekdama užtikrinti operatyvų duobių užtaisymą keliuose, valstybinius kelius prižiūrinti AB „Kelių priežiūra“ pradėjo karšto asfalto gamybą ir per sausio–vasario mėnesius užtaisė per 19 000 kv. m išdaužų – jų plotas prilygsta beveik trims futbolo aikštėms.

„Šiais metais polaidis pasireiškė jau sausio mėnesį, o praeitais metais – tik balandį. Kol oro temperatūra minusinė, duobės yra užtaisomos šaltu asfaltu, tačiau tik orui sušilus išdaužas pradėjome užtaisyti karštu asfaltu. Duobėms užtaisyti įmonė jau sunaudojo 1209 t šalto ir 1083 t karšto asfalto“, – teigia už valstybinių kelių priežiūrą atsakingas AB „Kelių priežiūra“ atstovas Karolis Sakalauskas.

Duobės keliuose veriasi kasdien. Į kelius, kuriuose formuojasi plyšiai ir plyšių tinklas, patenka vanduo, esant temperatūros svyravimui, danga deformuojasi dėl užšąlančio vandens, vykstant eismui tuose ruožuose formuojasi išdaužos.

„Tikros šilumos dar nesulaukėme, darbai tik įsibėgėja. Prioritetas skiriamas pavojingoms išdaužoms, t. y. didesnėms kaip 0,1 kv. m ploto ir gilesnėms nei 40 mm. Prasčiausia situacija Šiaulių, Telšių, Klaipėdos, Vilniaus apskrityse“, – sako K. Sakalauskas.

Vairuotojų prašoma būti budrius, ypač važiuojant vietomis, kur sunku įžiūrėti galimą duobę, pasirinkti saugų greitį, stebėti kelio ženklus, ypač tamsiuoju paros metu, lyjant lietui ar po jo, kai duobes užpildo vanduo ir kartais sunku įvertinti, kokio dydžio bei gylio gali būti ištrupėjusi kelio dalis.

Apie pavojingas išdaužas ar kitas kliūtis, keliančias pavojų eismo saugumui, vairuotojai gali informuoti trumpuoju Eismo informacijos centro tel. nr. 1871 (skambučio trumpuoju tel. nr. kaina 0,09 Eur/min.) arba kitais tel. nr.: +370 5 232 9600, +370 615 49300.

Apie įmonę

AB „Kelių priežiūra“ yra modernėjanti, ambicingų tikslų siekianti įmonė. Sujungusi per dešimtmečius sukauptą ekspertinę patirtį ir novatorišką požiūrį, įmonė tapo viena iš didžiausių komandų Lietuvoje, kurioje dirba per 2300 darbuotojų. AB „Kelių priežiūra“ yra atsakinga už 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių priežiūrą, t. y. žiemą užtikrina, kad keliai būtų išvažiuojami, pavasarį–rudenį gerina kelių kokybę, atnaujindama susidėvėjusias kelių dangas, profiliuodama žvyrkelius, prižiūrėdama pakelės statinius, želdinius ir kt.

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode