Parama dėkojame




Vizito Panevėžyje metu– dėmesys gyventojų saugumo klausimams

saugumoVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė darbo vizitu lankėsi Panevėžyje ir susitiko su daugiabučio namo rūsyje pavyzdinę priedangą įsirengusia bendruomene.

„Tai stiprios bendruomenės lyderystės pavyzdys. Gyventojai gali susitelkti ir rasti bendrus sprendimus dėl savo ir artimųjų saugumo. Žinome, kaip nėra lengva susitarti, bet šiems panevėžiečiams pavyko. Oro pavojaus atveju  visi namo gyventojai turėtų kur laikinai pasislėpti", – sakė vidaus reikalų ministrė.

Pasak ministrės, Panevėžio apskrityje ypatingai svarbu plėsti priedangų tinklą. Ši tema buvo aptarta ir susitikime su Panevėžio miesto vadovais, akcentuota, kad svarbu ne tik surasti objektus, įrengti, bet ir apie jų vietą aiškiai informuoti gyventojus. Taip pat svarbu atsakingai atnaujinti ekstremaliųjų situacijų valdymo, evakuacijos planus, glaudžiau bendradarbiauti su Priešgaistrinės apsaugos ir gelėbijimo departamento pareigūnais. 

Vidaus reikalų ministerijos atlikto visuomenės nuomonės tyrimo duomenys rodo, kad 83 proc. Panevėžio gyventojų savo gyvenamojoje vietovėje jaučiasi saugūs, tačiau didžioji dalis galėtų būti labiau pasirengusi ekstremaliosioms situacijoms, turėti daugiau žinių, kaip elgtis nelaimių atveju ( paskutinės apklausos duomenimis, tik 35 proc. Panevėžio apskritie s gyventojų žinotų kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų atveju). 41 proc. panevėžiečių turi būtiniausių atsargų (maisto, vandens, vaistų, higienos priemonių) 72 valandoms.

Apie tai, kam reikalingas išvykimo krepšys, šeimos planas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai diskutavo su Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos moksleiviais. Vyko speciali civilinės saugos pamoka.

Savivaldybės salėje surengta diskusija apie viešąjį saugumą ir ką svarbu padaryti, kad  Panevėžyje gyvenantys žmonės jaustųsi dar saugesni.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode