Parama dėkojame




Grumtynių su vagišiu pasekmė – sulaužyti šonkauliai

Praėjusią savaitę rajone pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai dėl smurto, vienuolika dėl vagysčių ir vienas dėl apgaulės. Jaunuolis nepilnamečiui sulaužė nosį ir nuskėlė dantį, sumuštas mažametis bei vyras, grūmęsis su vagišiumi. Taip pat pavogti įvairūs daiktai. Moteris patyrė per 4000 eurų žalą.

Naudojo smurtą

Ketvirtadienį, po pietų, Plėnakių kaime, sodybos kieme, vyras, gim. 1935 m., sumušė sugyventinės mažametį sūnų, gim. 2004 m. Vyras patalpintas į areštinę.

Ketvirtadienį vakare Juodpelkio gatvės gyventojas, gim. 1968 m., būdamas neblaivus, žodinio konflikto metu sumušė posūnį, gim. 1996 m. Įtariamasis nesulaikytas, nes iš įvykio vietos pasišalino.

Šeštadienį ryte M. Daukšos gatvėje esančiame turguje jaunuolis, gim. 1997 m., iš galvos į veidą trenkė nepilnamečiui, gim. 1999 m., kuriam vėliau medikai diagnozavo nosies kaulo lūžimą ir danties nuskėlimą.

Šeštadienį vakare prie Draugystės g. 6 namo vyras, gim. 1981 m., išlipdamas iš taksi automobilio pasikėsino pagrobti vyrišką rankinę, kurioje buvo įvairūs dokumentai bei grynieji pinigai. Rankinė kabėjo ant vyro, gim. 1972 m., peties. Vagišius griebdamas rankinę nutraukė diržą ir mėgino pabėgti, tačiau buvo sulaikytas paties nukentėjusiojo. Įvyko grumtynės, kurių metu 1972 m. gimęs vyras krito ant šaligatvio. Jam VšĮ Mažeikių ligoninėje diagnozuotas kairės pusės 7-o ir 8-o šonkaulio lūžimas.

Panašiu metu prie Žemaitijos g. 21 namo laiptinės jaunuolis, gim. 1996 m., be jokios priežasties paėmęs merginai, gim. 1996 m., už plaukų, jos galvą tris kartus trenkė į rūsio duris bei už plaukų nutempęs ant šaligatvio, spyrė į pilvą. Mergina nukrito ant žemės ir susižalojo ranką bei sudužo jos telefono ekranas. Viskas vyko pašalinių žmonių akivaizdoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sekmadienį naktį šalia Žemaitijos g. 20 namo vyras, gim. 1982, būdamas neblaivus, jam nustatytas 2,05 promilės girtumas, sumušė savo žmoną, gim. 1975 m.

Dar viena moteris sumušta apie pietus. Taikos gatvės gyventojas, gim. 1980 m., būdamas neblaivus, jam nustatytas 2,82 promilės girtumas, sumušė savo sugyventinę, gim. 1982 m. Vyras patalpintas į areštinę.

Pardavė klastotę

Ketvirtadienį vakare moteris, gim. 1966 m., iš vyriškių, atvykusių pas ją į namus, už 300 eurų nusipirko stalo įrankių komplektą „Bach Mayer“ ir puodų rinkinį „Mayer bach“. Pardavėjai teigė, kad puodų rinkinys ir stalo įrankių komplektas yra originalūs. Jiems išvykus, moteris pastebėjo, kad pirkti daiktai nėra originalai ir kainuoja tik apie 150 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vagys „dirba“

Tarp trečiadienio 17.00 val. ir ketvirtadienio 8.20 val. pavogtos mažeikiškiui priklausančios metalinės, 230 eurų vertės durys, kurios buvo įmontuotos bendro naudojimo laiptinės koridoriuje Sodų g. 13 namo aštuntame aukšte. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tarp trečiadienio 17.00 val. ir ketvirtadienio 11.00 val. iš kolektyvinio sodo sklypo Raselės 5-oji gatvė pavogtas 41 vnt. metalinių vamzdžių 10 cm skersmens ir 2 metrų ilgio bei metalinis kamino stogelis. Žala – 624,5 euro.

Nuo antradienio 10 val. iki ketvirtadienio 15 val. įsibrauta į Naftininkų g. 78 namo antros laiptinės rūsyje esantį moteriai priklausantį sandėliuką ir pavogti keturi automobilio ratai.

Nuo trečiadienio 20.30 val. iki ketvirtadienio 12 val. iš sodybos, esančios Liūliškių kaime, Dariaus ir Girėno gatvėje, pavogti vikšrinio traktoriaus važiuoklės du atraminiai vežimėliai bei iš sodyboje stovėjusio traktoriaus JUMZ 6 kuro bako – ne mažiau kaip 70 litrų žymėto dyzelino.

Nuo ketvirtadienio 22.00 val. iki penktadienio 7.00 val. iš automobilio „Audi 80“, kuris stovėjo M. Daukšos g. 48 namo kieme, pavogtas akumuliatorius. Žala – 50 eurų. Dar vienas 100 eurų vertės akumuliatorius tą pačią dieną pavogtas iš automobilio „VW Passat“, stovėjusio Ventos g. 7 namo kieme.

Tarp ketvirtadienio 21.00 val. ir penktadienio 17.00 val. nuo automobilio „Audi A6“ nulaužti ir pavogti du priekinio stiklo ir vienas galinio stiklo valytuvai su rėmeliais, taip pat išsukta antena. Žala – 180 eurų.

Kovo 16–17 dienomis pastebėta, kad iš sodybos Balėnų kaime, Žaliojoje gatvėje, užrakinamo garažo, dingo įvairūs daiktai. Sodyba neaptverta. Iš viso padaryta 2243,7 euro žala.

Šeštadienį ryte M. Daukšos gatvėje esančiame turguje iš moters rankinės pavogtas 160 eurų vertės mobiliojo ryšio telefonas.

Šeštadienį, apie pietus, prekybinėje bazėje, Geležinkelio gatvėje, prie mokėjimo kasos, moteris pastebėjo, kad jos rankinėje nėra piniginės su dokumentais ir pinigais. Piniginėje buvo trys banko mokėjimo kortelės, asmens tapatybės kortelė bei 4000 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Panašiu metu mažeikiškis pastebėjo, kad po išgertuvių iš jo buto Žemaitijos gatvėje dingo planšetinis kompiuteris, mobiliojo ryšio telefonas su įdėta SIM kortele, piniginė su asmens tapatybės dokumentais, banko mokėjimo kortele, vairuotojo pažymėjimu. Įtariamos dvi jam nepažįstamos merginos, su kuriomis susipažino bare „Pegasas“ ir parėjo į savo butą bei toliau vartojo alkoholinius gėrimus. Iš viso padaryta žalos už 571 eurą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode