Marcinkevičius




Atkakli aplinkosaugos inspektorė pričiupo įžūlų brakonierių

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centras birželio 10 d. gavo pranešimą, kad Rokiškio rajone esančiame Skaistės ežere žvejys pastatė tinklą.  Aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Rokiškio rajono agentūros inspektorė Irina Andriuškevičienė kartu su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi skubiai nuvyko į nurodytą vietą. Tądien smarkiai lijo, matyt dėl to brakonierius nekantravo ištraukti tinklus. Prie ežero atvykusiems pareigūnams pavyko pažeidėją sučiupti tiesiog „už rankos“ – jie užfiksavo, kaip pil. D.R. išplaukė iš ežero meldų, traukdamas pastatytus tinklus. O jų buvo – net penki!
Šiam pažeidėjui noras paskanauti šviežios žuvies kainuos brangiai. Už šiurkštų žvejybos taisyklių pažeidimą jam gresia bauda iki 289 eurų, tačiau tai dar ne viskas. Kadangi į brakonieriaus pastatytus 5 tinklus pateko 5 lynai, karšis, lydeka ir raudės - bus skaičiuojama žala aplinkai. Preliminari aplinkai padaryta žala - apie 550 eurų. Iš pažeidėjo paimti tinklai, kurie bus konfiskuoti priėmus nutarimą administracinio teisės pažeidimo byloje bei vėliau konfiskuoti.
Aplinkosaugininkai dėkoja neabejingam piliečiui, kuris pranešė apie šį brakonieriavimo atvejį. Primename, kad pranešti apie aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus arba netinkamą elgesį gamtoje galima bendruoju pagalbos telefonu 112.

LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode