Marcinkevičius




 

Los Andžele, Pietų Kalifornijos universiteto (USC) miestelyje vienas studentas penktadienį nudūrė psichologijos dėstytoją, o pareigūnai nurodė, kad tai buvo asmeninis konfliktas.

Los Andželo policijos pareigūnė Meghan Aguilar (Megan Agilar) sakė, kad profesorius buvo nužudytas universiteto miestelio širdyje esančiame Seeley G. Muddo (Silio G.Mudo) pastate. Dėl jo mirties buvo sulaikytas vienas studentas, tačiau jo tapatybė atskleista nebuvo.

M.Aguilar nurodė, kad studentas turi būti apklaustas penktadienio vakarą, tuomet bus atskleistas jo vardas.

USC prezidentas C.L.Maxas Nikiasas (C.L.Maksas Nikiasas) laiške, adresuotame universiteto bendruomenėje nurodė, kad buvo nužudytas dėstytojas Bosco Tjanas (Boskas Čanas).

USC jis pradėjo dirbti 2001 metais, dėstė Dornsife‘o (Dornsaifo) literatūros, menų ir mokslo koledže ir buvo vienas iš Dornsife'o vaizdinės kognityvinės neurobiologijos centro vadovų, nurodė C.L.M.Nikias.

USC viešojo saugumo departamentas pranešime nurodė, kad tyrėjai mano, kad užpuolimas nebuvo atsitiktinis ir „buvo asmeninio ginčo rezultatas“.

B.Tjano laboratorijos projektų vadybininkas Chrisas Puringtonas (Krisas Puringtonas) sakė, kad niekuomet nėra girdėjęs, kad kas nors būtų konfliktavęs su B.Tjanu, ir neįtariantis, kas būtų galėjęs trokšti jo mirties. Profesorius buvo vedęs, turėjo sūnų; viešai prieinamuose šaltiniuose nurodoma, kad jam buvo 50 metų.

„Jam tikrai rūpėjo žmonės. Žinau, kad jam rūpėjau ir aš, – ašarodamas sakė Ch.Puringtonas. – Jis žmonėms buvo mentorius ir labai jais rūpinosi. Jis praleido daug laiko mąstydamas, ką reiškia būti mentoriumi ir tuo, kas nurodo žmonėms kryptį.“

Ch.Puringtonas su B.Tjanu keliavo į įvairias mokslo konferencijas ir sakė, kad visi pažinojo ir mylėjo profesorių.

„Žmonės apie mokslininkus kalba, kad jie labai šalti ar robotiški. Bosco buvo vyrukas, su kuriuo bet kas galėjo kalbėtis apie bet ką, – sakė jis. – Jis negalėjo ramiai pereiti per kambarį ir nebūti įtrauktas į visus tuos pokalbius.“

USC pernai sukrėtė vieno magistranto studento mirtis. Į savo butą ne universiteto miestelyje po paskaitų grįžtantį Xinraną Ji (Sinraną Dzi) vėlų vakarą užpuolė ir sumušė keli asmenys.

Po Xinrano Ji nužudymo USC pareigūnai užtikrino mainų studentų iš Kinijos tėvus, kad universiteto miestelyje ir jo prieigose yra saugu.

2012 metais kinų studentai magistrantai Ming Qu (Ming Čiu) ir Ying Wu (Ing U) buvo nušauti, kai jiedu sėdėjo savo BMW markės automobilyje netoli universiteto miestelio.

USC mokosi apie 44 tūkst. studentų, iš jų daugiau kaip 10 tūkst. – tarptautiniai studentai. Šis universitetas yra itin konkurencingas: iš 54 tūkst. padavusiųjų prašymus studijuoti šiemet buvo priimta tik 16 proc. pirmakursių.

Los Andželas, gruodžio 3 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode