Marcinkevičius




 

Gelbėtojai sekmadienį aptiko žmonių palaikų dalių jūroje prie Indonezijos krantų, kur, kaip manoma, ankstesnę dieną nukrito 13 žmonių gabenęs policijos lėktuvas.

Ryšys su lenkų gamybos lengvuoju lėktuvu „M28 Skytruck“ buvo prarastas šeštadienį, kai jis skrido į Batamo salą, esančią netoli Singapūro, praėjus maždaug valandai nuo pakilimo iš salos, esančios prie pietrytinių Sumatros krantų.

Visi lėktuve buvę žmonės – penki įgulos nariai ir aštuoni policininkai – laikomi žuvusiais, pranešė vietos pareigūnai.

Manoma, kad lėktuvas nukrito į jūrą ir nuskendo apie 24 metrų gylyje, teigė Indonezijos paieškų ir gelbėjimo tarnybos vadovas Henry Bambangas Soelistyo (Henris Banbangas Sulistjas).

Spaudos konferencijoje jis pasakojo, kad palaikai tikriausiai priklauso lėktuvo katastrofos aukoms ir buvo aptikti apytikriai toje pačioje vietoje, kur vietos gyventojai jau anksčiau buvo radę sėdynę ir rankinę su mobiliuoju telefonu bei policijos dokumentais.

TV įrašuose matyti, kaip iš jūros iškeliamos policijos uniformos ir kiti drabužiai.

Paieškas vykdančios komandos, sudarytos iš Indonezijos jūrų pajėgų, muitinės pareigūnų ir jūrų policijos bei orlaivių iš Singapūro, naršė 518 kvadratinių kilometrų jūros plotą ir ieškojo lėktuvo liekanų, teigė H.B. Soelistyo. Per šią operaciją taip pat buvo pasitelkti narai.

Džakarta, gruodžio 4 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode