Parama dėkojame




Dėl „Ekobazės“ pažeidimų aplinkosaugininkai kreipėsi į prokurorus, žala – 21 mln. eurų

ekoDėl bendrovės „Ekobazė“ teisės aktų pažeidimų ir žalos aplinkai Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) kreipėsi į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo, paskaičiuota žala siekia apie 21 mln. eurų.

Kaip trečiadienį pranešė AAD, birželį baigęs bendrovės „Ekobazė“ patikrinimą Vilniuje, departamentas nustatė, kad įmonė užteršė šalia veiklos vietos esantį sklypą beveik 4800 tonų nepavojingų atliekų kiekiu.

Dėl aplinkos apsaugos teisės aktų pažeidimų ir žalos aplinkai departamentas kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Anot AAD, įmonė neteisėtai šalindama atliekas pažeidė atliekų tvarkymo įstatyme nustatytus reikalavimus ir padarė žalą žemei bei giliesiems jos sluoksniams. Apskaičiuotos žalos, padarytos aplinkai teršiant žemę ir gilesnius jos sluoksnius nepavojingomis atliekomis, dydis sudaro apie 21 mln. eurų.

Departamento pareigūnai atlikę patikrinimą nustatė, kad įmonė vykdydama veikla ir gamindama produktą neatitinka standarto, neįgyvendina jame numatytų vidinės kontrolės procedūrų, netinkamai tvarko dokumentaciją.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode