Parama dėkojame




Nuotekų valymo įrenginių avarija Liepojoje: Lietuvos paplūdimiai – saugūs

avarijaRemdamasi Latvijos Respublikos valstybinės aplinkos tarnybos duomenimis, Lietuvos Aplinkos apsaugos agentūra praneša, kad Liepojoje nuotekų tarša lokalizuota, pavojaus Lietuvos Baltijos paplūdimiams nėra.

Praėjusią naktį, liepos 25 d., pavyko sustabdyti nuotekų nutekėjimą į jūrą iš Liepojos nuotekų valymo įrenginių, o nuotekų valymo įrenginių darbas buvo atkurtas.

Atliktas galimo taršos plitimo modeliavimas, atsižvelgiant į taršos kiekį, vėjo kryptį ir sroves, naujausi modeliavimo duomenys rodo, kad mažesnės koncentracijos išsisklaidžiusi tarša juda šiaurės kryptimi pagal Latvijos pajūrį ir per dieną gali pasiekti Žiemupės pakrantę.

Šiuo metu didelės žalos žmonių sveikatai ar žuvų ištekliams nenustatyta, tuo pat metu raginimas nesimaudyti Latvijos pajūrio zonose, pradedant nuo Liepojos miesto paplūdimio į šiaurę iki Sako valsčiaus, galioja ir artimiausiomis dienomis.

Latvijos sveikatos inspekcija uždraudė liepos 24 d. ir liepos 25 d. maudytis Liepojos paplūdimiuose, inspekcija atliks Liepojos maudyklų vandens mikrobiologinius tyrimus ir informuos apie rezultatus.

Lietuvos aplinkosaugininkai stebi jūros sroves ir hidrometeorologinę situaciją, maudyklų situaciją stebi Palangos ir Klaipėdos mietų savivaldybės ir informuoja poilsiautojus apie vandens kokybę.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode