Parama dėkojame




Išaiškinti geriausi rajono ūkiai, apdovanoti ūkininkai

ukininkLapkričio 30 d. jau 30-ąjį kartą Mažeikių kultūros centro Pramogų salėje pagerbti darbštūs, sėkmingai ūkininkaujantys ir besidomintys naujovėmis rajono ūkininkai. Didžiausio dėmesio sulaukė konkurso „Metų ūkis 2023“ rajoninio etapo nugalėtojai ir prizininkai. Jie apdovanoti už pažangų ūkininkavimą, siekiant gamybos efektyvumo ir kartu išsaugant kraštovaizdį ir švarią aplinką.

 

Pirmąją vietą pelnė ir geriausiu rajono ūkiu išrinktas Aušrų ūkis  – Kotryna ir Laisvūnas Aušrai puoselėja savo ūkį Reivyčių seniūnijoje, augina šilauoges, moliūgus, bulves.

Antrąją vietą užėmė Biekštų ūkis – Kristina ir Vytautas Biekštai ūkininkauja Šerkšnėnų seniūnijoje, augina žiemines ir vasarines grūdines kultūras, rapsus ir ankštines kultūras, turi mėsinių galvijų.

Trečioji vieta atiteko Intos ūkiui – Tomas Inta iš Židikų seniūnijos turi mišrų ūkį.

Ketvirtoji vieta skirta Mockų ūkiui – Oksana ir Viktoras Mockai iš Sedos seniūnijos puoselėja grūdines, ankštines bei aliejines kultūras.

Laimėtojus sveikino ir prizus įteikė Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) merė Rūta Matulaitienė, Savivaldybės vicemeras Eimantas Salatka, Lietuvos ūkininkų sąjungos Mažeikių skyriaus pirmininkas Eligijus Pocevičius, Seimo narys Valius Ažuolas, kiti garbūs svečiai.

Konkurso „Metų ūkis 2023“ rajoninio etapo nugalėtojai pakviesti dalyvauti respublikiniame apdovanojimų renginyje.

Šiais metais konkurse dalyvavo 4 ūkiai. Pretendentus vertino komisija, kuriai vadovauja Savivaldybės vicemeras Eimantas Salatka  ir – pirmą kartą – rajono gyventojai.

Konkursas skirtas skatinti ūkininkus siekti inovacijų, gamybos efektyvumo ir ekologinės pusiausvyros, skleisti ūkių gerąją patirtį, jį 30-tus metus organizuoja Lietuvos ūkininkų sąjunga.

Budas.lt nuotr. Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/photo?fbid=679047304372239&set=pcb.679051984371771


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode